Wat een prestatie en vooral comeback van Telenet Giants Antwerp op de slotspeeldag van de Champions League! Onze Giants misten tegen de Griekse topper AEK Athene net een stunt en verloren na een thriller met 77-76.
Telenet Giants Antwerp was al zeker van de 1/8ste finales van de Champions League, maar wou in schoonheid de eerste ronde beëindigen. Na een 46-32 pakte de selectie van coach Roel Moors onder aanvoering van het trio Paris Lee, Ismael Bako en Jae’Sean Tate met een indrukwekkende remonte uit.
Onze Giants wonnen enerzijds de tweede helft met 31-45 en hadden anderzijds met nog vijf seconden op de klok de laatste aanval. De laatste poging van Paris Lee ging echter naast.
Telenet Giants Antwerp mag in het indrukwekkende Olympic Stadium van Athene echter terugblikken op een prachtige prestatie. Het debuut in de Champions League is voor Telenet Giants Antwerp dan ook op alle vlakken een voltreffer. Als jongste ploeg, gemiddeld 22 jaar, kwalificeerde de selectie van coach Roel Moors zich immers vanuit de kwalificaties en na een 7 op 14 in de groepsfase door de grote poort richting 1/8ste finales van het kampioenenbal.
Vrijdag is er de loting in het Zwitserse Geneve. Sportief manager Leo De Rycke woont de loting bij en mogelijke tegenstanders zijn het Spaanse Murcia (met Kevin Tumba), Tenerife (met Pierre-Antoine Gillet) en het Italiaanse Bologna.
AEK Athene-Telenet Giants Antwerp 77-76
AEK Athene:
James 7, Xanthopoulos 0, Sakota 10, Tsalmpouris 0, Maciulis  3 Larentzakis 9, Griffin 10, Theodore 11, Sant-Roos 6, Giannopolous 2, Hunter 19
Telenet Giants Antwerp:
Lee 15, Donkor 3, Tate 17, Vanwijn 7, Sanders 2, Schoepen 0, Akyazili 3, Bako 19, Dudzinski 4, Kalinoski 4, Thompson 2
Kwarts: 25-13, 21-19, 15-18, 16-27

 

This poll has ended.

Wie is jouw MVP (AEK Athene vs Telenet Giants)