Telenet Giants Antwerp won op de 23ste speeldag van de EuroMillions League met afgetekende cijfers van Leuven Bears. Voor de selectie van coach Roel Moors was het maar liefst de elfde zege op een rij. Met  18 op 22 staan onze Giants dan ook voor het eerst alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
Ismael Bako kreeg rust en na een sterke start van Yoeri Schoepen (10-2) kon Leuven Bears in de eerste helft wel reageren. De Bears deden dat via Corey Allen Jr. Harris Delacic en Hugh Robertson: 20-15 en 33-30 halfweg.
In de tweede helft greep Telenet Giants Antwerp Leuven Bears wel bij de keel. Dave Dudzinski kreeg steun van Hans Vanwijn, Dennis Donkor en Thomas Akyzali en van 48-36 ging het met verschillende bommen snel naar een 56-41 bonus.
Bij 72-51 was de twintiger en drukte een sterk Telenet Giants Antwerp gezwind door naar een nog afgetekende overwinning. Kingsley Moses kwam twintig minuten in actie, scoorde 12 punten, plukte 9 rebounds, gaf drie assists en zette drie blockshots. Alle twaalf spelers kwamen in actie, elf scoorden, waarvan vier in de dubbele spelers. Niemand speelde meer dan 24 minuten. In deze drukke tijden met enorm veel wedstrijden een goede zaak.
Veel tijd om te genieten en vooral te recuperen is er immers niet. Zaterdagavond volgt al de terugwedstrijd in de Leuvense Sportoase. Met de nodige focus gaan Moses Kingsley en co. dan ook op zoek naar een twaalfde opeenvolgende overwinning.