Antwerp Giants cheerleaders

Without cheerleading, it’s just a game

De Antwerp Giants cheerleaders zijn een hechte groep vriendinnen die de thuiswedstrijden van Telenet Giants Antwerp en DP World Giants meer kleur en uitstraling geven. Vurig, liefdevol en een flinke dosis showgehalte, zo kunnen we hen het best omschrijven!

Onze cheerleaders begonnen als Luv’A Giants in de Arenahal te Deurne en moedigen onze Giants sinds 2007 aan in de Lotto Arena. Sinds seizoen 2019-2020 zijn de Juniors ook van de partij bij de thuiswedstrijden van DP World Giants, onze eerste damesploeg, in de Heylen Vastgoed Basket Campus. Ze focussen zich vooral op “pom dance”, maar daarnaast zijn er ook enkele cheerleaders die een sterk staaltje gymnastiek toevoegen aan de dansroutines.

De cheer family is over de jaren heen uitgegroeid tot een enthousiaste groep met meer dan 40 cheerleaders die het Antwerpse thuispubliek amuseren met hun nieuwste yells en danspassen. Wie wil er nu niet graag zijn moves tonen in de Lotto Arena?!

Categorieën

Onze cheerleaders zijn ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: kids, juniors en dancers. Alle groepen staan onder de bekwame leiding van Britt. De Antwerp Giants cheerleaders maken geen onderscheid tussen jongens en meisjes, iedereen is welkom!

Kids: 7 tot 12 jaar – Kids Days Telenet Giants Antwerp
Juniors: 12 tot 17 jaar – Wedstrijden DP World Giants en Telenet Giants Antwerp
Dancers: +17 – Wedstrijden Telenet Giants Antwerp

Trainingsfaciliteiten

De cheerleaders trainen al jaar en dag in de hypermoderne danszalen van onze partner Fanatics in Mortsel. Met maar liefst zeven sportzalen een oppervlakte van drieduizend vierkante meter is Fanatics de grootste fitness in Vlaanderen.

Trainingen

Onze dancers trainen op vrijdag en zondag, de kids en juniors enkel op zondag. Een danspas hier en een routine daar, zo worden de kids en juniors klaargestoomd om net als onze dancers de Telenet Giants Antwerp aan te moedigen in de Lotto Arena, Heylen Vastgoed Basket Campus of in het Sportpaleis!

Proeftrainen met onze cheerleaders

Ken of ben je een enthousiast persoon met gevoel voor ritme, kom dan zeker eens langs! Stuur een mailtje naar info@antwerpgiants.be voor meer informatie.