Playing for Succes

Voor het achtste jaar op rij proberen wij met Telenet Giants Antwerp jongeren die hun leermotivatie dreigen te verliezen een hart onder de riem te steken. Via sessies van een 3-tal uur is het de bedoeling om de kinderen in een bijzondere leeromgeving terug zin te geven om te studeren. E.n van onze spelers brengt regelmatig een bezoek aan de kinderen en motiveert hen om hun schoolse activiteiten ernstig te nemen, individueel en in teamverband.

Aan de hand van allerlei projecten, waaronder een interview met één van onze spelers, leren de kinderen dat je met samenwerken veel meer kan bereiken en proberen zij hun creativiteit vorm te geven. Naar goede gewoonte gaan de sessies door op woensdagen in onze trainingslocatie, de Heylen Vastgoed Basketcampus te Merksem.

Go 4 Basket

Afgelopen editie van dit project was wederom een groot succes door deelname van niet minder dan 100 kinderen uit het eerste en tweede leerjaar van basisscholen in Merksem.

Onder toezicht van een aantal spelers van onze ploeg konden zij op een woensdagnamiddag hun vergaarde kennis van het basket gebruiken in onderlinge 3 on 3-wedstrijdjes. Telenet Giants Antwerp leerde hen de basis aan tijdens basketsessies in de deelnemende scholen.

Ook dit jaar gaan wij een samenwerking aan met nog nader te bepalen scholen uit Merksem om dit project succesvol door te zetten. Naar alle waarschijnlijkheid zal het project plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Uiteraard blijft het onze missie om de kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de basketsport en om hen aan te zetten tot sporten in het algemeen.

Shoot out

Met onze scholencompetitie / shoot outs bereiken we Antwerpse basisscholen en laten we ongeveer 300 kinderen van de basketsport proeven. Het is intussen al de negentiende keer dat we deze competitie organiseren. Met dit project willen we de ‘sport-is-gezond-microbe’ laten toeslaan bij kinderen van het vijfde en zesde leerjaar.

De Telenet Giants Antwerp shoot out is een basketspel:
• Waaraan alle leerlingen kunnen deelnemen, ook zij zonder enige ‘basketvoorkennis’

• Dat wordt betwist in een voorronde in de Heylen Vastgoed Basketcampus te Merksem in aanwezigheid van spelers van Telenet Giants Antwerp

• Waarbij iedereen in de prijzen valt

De ploegen die doorstoten naar de halve finales en finale mogen deze afwerken in de Lotto Arena tijdens de rust van een Giantswedstrijd.

Sport voor kleuters: kleutermenu

De stad Antwerpen is in het schooljaar 2011-2012 een kleuterproject gestart waar onze club meteen haar medewerking aan heeft gegeven. Bij dit project is het de bedoeling dat elke kleuter de kans krijgt om mee te participeren aan sport en cultuur. Kleuterscholen die zich inschrijven volgen drie activiteiten en waarvan minstens één sportactiviteit. Het project is bedoeld voor kleuters van de derde kleuterklas. De activiteiten worden tijdens de schooluren aangeboden.

Door dit project willen wij de actieve sportparticipatie van kleuters verhogen. Het bevordert de motorische ontwikkeling en het stimuleert de algemene bewegingsvaardigheden. Er wordt een duurzaam effect nagestreefd door kinderen zo vroeg mogelijk met sport in contact te brengen.

Start to G-Sport

Hoewel Telenet Giants Antwerp zelf geen G-basketteam heeft, proberen wij als club wel onze ondersteuning te geven aan de G-sport en dit in samenwerking met de provincie Antwerpen. Tijdens de week van de G-sportfan – georganiseerd door de provincie Antwerpen – nodigen wij als club G-sportatleten uit om een wedstrijd bij te wonen.

Mercy Ships

Mercy Ships vaart met een volledig operationeel ziekenhuisschip, de Africa Mercy, naar de allerarmsten toe om hoop en genezing te brengen. De Africa Mercy was vroeger een treinferry die omgebouwd werd tot het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Waar vroeger een trein stond, vind je nu de beste medische apparatuur en de beste chirurgen. 100% vrijwillig, maar wel 200% gepassioneerd. Alle chirurgen, verpleegkundigen en anderevrijwilligers betalen hun eigen reis- en verblijfskosten.

Hierdoor kan zoveel mogelijk geld gaan naar de projecten, aankoop van medisch materiaal en de zorg voor patiënten. De Telenet Giants steunen als jarenlang Mercy Ships. Ook u kunt helpen met een gift of met tijd als vrijwilliger in België of op het schip.

Voor meer info op www.mercyships.be of via info@mercyships.be