Night of the Giants

NIGHT OF THE GIANTS – 12de editie

Telenet Giants Antwerp gaat ook dit seizoen weer een Night of the Giants in het Sportpaleis organiseren. Deze twaalfde editie gaat door op vrijdag 26 april tegen Landstede Hammers uit Zwolle.

De eerste editie van de Night of the Giants vond plaats in 2007. De Giants, die omwille van een Miss België verkiezing in de Lotto Arena moesten uitwijken naar het Sportpaleis, speelden toen in het kader van de EuroCup tegen het Zwitserse Fribourg. De toon was gezet en na enkele succesvolle edities over de jaren heen werd beslist om de Night of the Giants elk seizoen te organiseren.
Corona was wel eventjes een spelbreker, maar de voorbije jaren was het grote Belgische basketbalfeest steeds een schot in de roos. In 2019 zakten voor de partij tegen Brussels maar liefst 17.255 toeschouwers af naar het Sportpaleis. Nog steeds een record voor een Belgische basketbalwedstrijd!

Op vrijdag 26 april 2024 wordt dus in het Sportpaleis de 12de editie van de Night of the Giants georganiseerd. Wie wil genieten van een competitiewedstrijd van Telenet Giants Antwerp in de BNXT League, tegen een Nederlands topteam, in een heuse NBA-stijl met topentertainment moet 26 april in de agenda aanvinken!

Tickets boeken kan via volgende link: https://www.sportpaleis.be/evenement/night-of-the-giants-2024-fda146d4

ABONNEES

Onze abonneehouders krijgen het dubbel aantal tickets voor de Night of the Giants. Heb je bijvoorbeeld twee seizoensabonnementen, dan krijg je niet twee maar vier tickets voor de Night of the Giants! Onze abonnees zitten aan de lange zijde van het veld aan de kant van de spelersbanken (zoals in de Lotto Arena). De plaatsverdeling gebeurt automatisch door het ticketingsysteem. Doordat alle abonnees het dubbel aantal tickets krijgen, kan het zijn dat je wat meer naar links, rechts of hoger zit dan gewoonlijk.

Nota: Alle abonneehouders ontvangen e-tickets voor de Night of the Giants. Laat deze scannen aan de toegangscontrole. Abonnementskaartjes werken die avond niet!

KINDEREN (-13 jaar)

Kinderen (-13 jaar) hebben gratis toegang, maar dienen over een toegangsticket en stoel te beschikken. Premium en courtside seats voor kinderen -13 zijn respectievelijk aan 18 euro en 27 euro.

TRIBUNEKAARTEN

 • behind the bench
  • volwassenen: 64 euro
  • studenten: 50 euro
  • kinderen: 32 euro
 • courtside
  • volwassenen: 54 euro
  • studenten: 40 euro
  • kinderen: 27 euro
 • Tribune gelijkvloers
  • volwassenen: 25 euro
  • studenten: 15 euro
  • kinderen -13: gratis (ticket halen aan de kassa)
 • Tribune balkon
  • volwassenen: 19 euro
  • studenten: 10 euro
  • kinderen -13: gratis (ticket halen aan de kassa)

GROEPEN

Het is niet mogelijk om online tickets te bestellen voor grotere groepen. Groepen vanaf 10 personen kunnen daarom hun tickets via het secretariaat bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@antwerpgiants.be.

Groepen vanaf 20 betalende volwassenen genieten van een groepsvoordeel en betalen slechts 15 euro per persoon i.p.v. 25 euro voor de gelijkvloerse tribune. Tickets voor het balkon worden 10 euro per persoon i.p.v. 19 euro. Let op, deze actie is enkel geldig op tribunetickets!

ROLSTOELGEBRUIKERS

Rolstoelgebruikers en hun begeleider hebben zitplaatsen op het platform aan de lange zijde van het veld aan de kant van de spelersbanken. Zij betalen hiervoor 25 euro per persoon. Deze plaatsen moeten rechtstreeks besteld worden via Ticketmaster, niet via ons secretariaat!

NIGHT OF THE GIANTS – 11de editie

Op vrijdag 21 april 2023 staat hét basketbalevent van 2023 op het programma: de 11de Night of the Giants! Kom supporteren voor Telenet Giants Antwerp in het Sportpaleis en geniet mee van een competitiewedstrijd in ware NBA-stijl met spektakelbasketbal, topentertainment en tal van extra’s!

(!) De Night of the Giants 2023 kreeg in februari een nieuwe datum. Origineel was de Night of the Giants 2023 gepland op vrijdag 17 maart. Door de sportieve (beker)successen speelde Telenet Giants Antwerp op zondag 12 maart de bekerfinale in Vorst Nationaal. Organisatorisch en sportief werd het daarom moeilijk om deze twee topwedstrijden zo snel achter elkaar plaats te laten vinden. Om de twee grote evenementen wat te spreiden, werd er gekozen om de galawedstrijd/-avond in het Sportpaleis te verzetten naar een latere datum in het seizoen: vrijdag 21 april. Het programma (start wedstrijd om 20u30) blijft ongewijzigd. Reeds aangekochte tickets voor de Night of the Giants op datum van 17 maart zijn geldig op de nieuwe datum! Je ontvangt geen nieuwe tickets. Hou je tickets dus goed bij.

Programma

Centraal staat uiteraard de wedstrijd Telenet Giants Antwerp vs ZZ Leiden (NL) (tweede ronde BNXT League). Een mooie sportieve affiche dus: de Belgische en Nederlandse bekerwinnaar tegenover elkaar! Voorafgaand aan de wedstrijd is er entertainment voorzien voor jong en oud, niet alleen de spelers maar ook het publiek zal opgewarmd zijn! Om 20u30 wordt de balopworp gegeven. Tijdens de pauze wordt het publiek verwend met een ge-wel-dig gastoptreden en ook de Sportoase cheerleaders zijn zoals steeds van de partij.

19u00   Deuren open
20u00   Opwarmshow Heat Entertainment
20u20   Openingsact Sportoase cheerleaders + ploegenvoorstelling
20u30   Start eerste speelhelft
20u50   Pauze Q1-Q2
21u10   Half-time performance
21u30   Start tweede speelhelft
21u50   Pauze Q3-Q4
22u10   Einde wedstrijd

BUSINESS & VIP

Interesse om met jouw bedrijf naar de Night of the Giants te komen of gewoon als VIP? Contacteer dan vip@antwerpgiants.be voor meer informatie en de business formules.

Reservaties worden afgesloten op vrijdag 31 maart.