Heylen Vastgoed Basket Campus

De Antwerp Giants in Antwerpen

Antwerp Giants is sinds de fusie in 1995 actief in de havenstad. Bij onze eerste ploeg Telenet Giants Antwerp fonkelen de titel in 2000, viermaal winst in de Beker van België (2000, 2007 en de back-to-back in 2019 en 2020) en knappe Europese campagnes met als kers op de taart de bronzen medaille (en het mee organiseren) van de Champions League Final Four in 2019 op het palmares. Ook onze jeugd- en breedtesportploegen draaien mee aan de Belgische top. Van initiatiebasketters tot competitieve ploegen die strijden voor beker- en kampioenstitels en seniorploegen die uitkomen in de hoogste reeksen, bij Antwerp Giants zijn we één grote familie waar iedereen welkom is!

Van 1995 tot 2007 speelde de eerste ploeg in de Arenahal in Deurne. Vanaf 2007 werken ze hun thuiswedstrijden voor de diverse competities (Beker van België, Belgische competitie en Europese campagnes) af in de Antwerpse Lotto ArenaSporthal Roosendaal in Merksem was de uitvalsbasis voor onze jeugd- en breedtesportploegen.

Sinds seizoen 2019-2020 dient de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem als thuisbasis voor al onze Giants.

Gloednieuw sportcomplex

Antwerp Giants heeft sinds januari 2019 een eigen sportcomplex in Merksem met drie basketbalvelden en een eigen fitness: de Heylen Vastgoed Basket Campus. Ook het secretariaat verhuisde mee van de Arenahal in Deurne naar Merksem.

De Heylen Vastgoed Basket Campus is de thuishaven van al onze jeugd- en breedtesportploegen en dient ook als trainingsbasis voor Telenet Giants Antwerp. “In de Heylen Vastgoed Basket Campus zijn we één grote familie en deze sportcampus moet de volgende jaren de absolute ontmoetingsplaats worden van het Antwerpse basketbal,” zodus bestuurslid Roger Roels.

Vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed ondersteunt sinds 2019 de Antwerp Giants als vaste partner van Telenet Giants Antwerp en naampartner van ons sportscomplex.

>  Neem een virtueel kijkje in en rond de Heylen Vastgoed Basket Campus via onze Youreka 360° tour!

Duurzaamheidsinitiatieven

De Heylen Vastgoed Basket Campus is een maatschappelijk relevante ontmoetingsplaats, ideaal voor kleine maar krachtige duurzaamheidsinitiatieven. Ons sportcomplex wordt zoveel mogelijk voorzien van hernieuwbare energie en daarnaast hechten we veel belang aan afvalvermindering. Zo is onze zaal ook PET-vrij. Spelers en speelsters dienen een drinkbus mee te brengen naar de trainingen en wedstrijden. Die kunnen ze te alle tijde bijvullen aan onze waterfontein.

> Giants-drinkbussen (0,75l) zijn trouwens te koop in onze webshop bij Topfanz.

Onze partner ISVAG Antwerpen verwerkt het restafval van meer dan één miljoen Antwerpenaren en werkt daarnaast ook graag actief mee aan initiatieven om mensen te sensibiliseren rond afvalpreventie, ook in de sport. Op deze manier willen we samen ons steentje bijdragen aan een transitie naar een circulaire economie!

Studeren & sporten

Studies komen altijd op de eerste plaats, maar een goede topsporter kan mits goede planning en inzet school en basketbal perfect combineren. Om onze jeugdspelers een duwtje in de rug te geven, werd er in de Heylen Vastgoed Basket Campus een speciale lounge en leerruimte ingericht. Hier kunnen spelers en speelsters na school of voor de training individueel of in groep hun huiswerk maken.

Buurtplein met basketvelden en speeltuin

Dankzij de aanleg van een volledig uitgerust buurtplein aan de Heylen Vastgoed Basket Campus faciliteert Antwerp Giants gratis (buiten)sport en recreatie voor buurtbewoners. Ook clubleden en bezoekers kunnen uiteraard gebruik maken van de drie basketbalvelden, gezellige zithoeken en speeltuin.

Bereikbaarheid

Ons sportcomplex (Gasthuishoevestraat 71, 2170 Merksem) bevindt zich in een eenrichtingsstraat en in zone 30-gebied. De Gasthuishoevestraat kan je enkel inrijden via de Minister Delbekelaan.