Heylen Vastgoed Basket Campus

26 jaar in Antwerpen

Antwerp Giants was in 2020 maar liefst 25 jaar onafgebroken in de havenstad actief in de Belgische eerste klasse. De titel in 2000, viermaal winst in de Beker van België (2000, 2007 en de back-to-back in 2019 en 2020) en knappe Europese campagnes met als kers op de taart de bronzen medaille (en het mee organiseren) van de Champions League Final Four in 2019 fonkelen op het palmares.

Van 1995 tot 2007 speelden de Giants in de Arenahal in Deurne. Vanaf 2007 werken ze hun thuiswedstrijden voor de diverse competities (Beker van België, Belgische EuroMillions League en Europese campagnes) af in de Antwerpse Lotto Arena. Sinds januari 2019 traint Telenet Giants Antwerp in haar eigen sportcomplex te Merksem, de Heylen Vastgoed Basket Campus.

Gloednieuw sportcomplex

Antwerp Giants heeft sinds januari 2019 een gloednieuw sportcomplex in Merksem met drie basketbalvelden en een eigen fitness: de Heylen Vastgoed Basket Campus. Ook het secretariaat verhuisde mee van de Arenahal in Deurne naar Merksem.

De Heylen Vastgoed Basket Campus is de thuishaven van DP World Giants (dames 1), Giants 2 en 26 jeugd- en breedtesportploegen en dient ook als trainingsbasis voor Telenet Giants Antwerp. “In de Heylen Vastgoed Basket Campus zijn we één grote familie en deze sportcampus moet de volgende jaren de absolute ontmoetingsplaats worden van het Antwerpse basketbal,” zodus bestuurslid Roger Roels.

Studeren & sporten

Studies komen altijd op de eerste plaats, maar een goede topsporter kan mits goede planning en inzet school en basketbal perfect combineren. Om onze jeugdspelers een duwtje in de rug te geven, werd er in de Heylen Vastgoed Basket Campus een speciale leerruimte ingericht. Hier kunnen spelers en speelsters na school of voor de training individueel of in groep hun huiswerk maken.

Buitenplein voor buurtsport

Dankzij de aanleg van een volledig uitgerust buitenplein aan de Heylen Vastgoed Basket Campus faciliteert Antwerp Giants ook gratis (buiten)sport voor jongeren uit de buurt. Iets waar we als club voor de volle 100% achter staan. Ook onze eigen (jeugd)spelers en -speelsters kunnen hier trainen.

Bereikbaarheid

Door de werken aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug en de aanleg van het Duvelsplein is de Gasthuishoevestraat tijdelijk niet bereikbaar via het kruispunt aan de brug. Je kan de Gasthuishoevestraat enkel in- en uitrijden via de Bredabaan,  kruispunt Bredabaan-Carrettestraat-Gasthuishoevestraat. Het eenrichtingsverkeer is opgeheven. De straat is nu ook doodlopend aan het kruispunt aan de brug.