Heylen Vastgoed Basket Campus

26 jaar in Antwerpen

Antwerp Giants was in 2020 maar liefst 25 jaar onafgebroken in de havenstad actief in de Belgische eerste klasse. De titel in 2000, viermaal winst in de Beker van België (2000, 2007 en de back-to-back in 2019 en 2020) en knappe Europese campagnes met als kers op de taart de bronzen medaille (en het mee organiseren) van de Champions League Final Four in 2019 fonkelen op het palmares.

Van 1995 tot 2007 speelden de Giants in de Arenahal in Deurne. Vanaf 2007 werken ze hun thuiswedstrijden voor de diverse competities (Beker van België, Belgische EuroMillions League en Europese campagnes) af in de Antwerpse Lotto Arena. Sinds januari 2019 traint Telenet Giants Antwerp in haar eigen sportcomplex te Merksem, de Heylen Vastgoed Basket Campus.

Gloednieuw sportcomplex

Antwerp Giants heeft sinds januari 2019 een gloednieuw sportcomplex in Merksem met drie basketbalvelden en een eigen fitness: de Heylen Vastgoed Basket Campus. Ook het secretariaat verhuisde mee van de Arenahal in Deurne naar Merksem.

De Heylen Vastgoed Basket Campus is de thuishaven van DP World Giants (dames 1), Giants 2 en onze 23 andere jeugd- en breedtesportploegen en dient ook als trainingsbasis voor Telenet Giants Antwerp. “In de Heylen Vastgoed Basket Campus zijn we één grote familie en deze sportcampus moet de volgende jaren de absolute ontmoetingsplaats worden van het Antwerpse basketbal,” zodus bestuurslid Roger Roels.

Duurzaamheidsinitiatieven

De Heylen Vastgoed Basket Campus is een maatschappelijk relevante ontmoetingsplaats, ideaal voor kleine maar krachtige duurzaamheidsinitiatieven. Ons sportcomplex wordt zoveel mogelijk voorzien van hernieuwbare energie en daarnaast hechten we veel belang aan afvalvermindering. Zo is onze zaal ook PET-vrij. Spelers en speelsters dienen een drinkbus mee te brengen naar de trainingen en wedstrijden. Die kunnen ze te alle tijde bijvullen aan onze waterfontein.

> Giants-drinkbussen (0,5l & 0,75l) zijn trouwens te koop in onze webshop bij Topfanz

Onze partner ISVAG Antwerpen verwerkt het restafval van meer dan één miljoen Antwerpenaren en werkt daarnaast ook graag actief mee aan initiatieven om mensen te sensibiliseren rond afvalpreventie, ook in de sport. Op deze manier willen we samen ons steentje bijdragen aan een transitie naar een circulaire economie!

Studeren & sporten

Studies komen altijd op de eerste plaats, maar een goede topsporter kan mits goede planning en inzet school en basketbal perfect combineren. Om onze jeugdspelers een duwtje in de rug te geven, werd er in de Heylen Vastgoed Basket Campus een speciale leerruimte ingericht. Hier kunnen spelers en speelsters na school of voor de training individueel of in groep hun huiswerk maken.

Buitenplein voor buurtsport

Dankzij de aanleg van een volledig uitgerust buitenplein aan de Heylen Vastgoed Basket Campus faciliteert Antwerp Giants ook gratis (buiten)sport voor jongeren uit de buurt. Iets waar we als club voor de volle 100% achter staan. Ook onze eigen (jeugd)spelers en -speelsters kunnen hier trainen.

Bereikbaarheid

Ons sportcomplex (Gasthuishoevestraat 71, 2170 Merksem) bevindt zich in een eenrichtingsstraat en in zone 30-gebied. De Gasthuishoevestraat kan je enkel inrijden via de Minister Delbekelaan.

Let op, door de huidige werkzaamheden kan je de straat niet rechtstreeks inrijden wanneer je van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug komt (richting Merksem). Je moet doorrijden tot aan de eerste verkeerslichten en daar terugdraaien naar de Minister Delbekelaan.