Praktisch

Alle jeugd- (12+) en seniorcompetities van Basketbal Vlaanderen zijn afgelast voor seizoen 2020-2021. Clubtrainingen zijn voorlopig opgeschort tot het Overlegcomité de huidige maatregelen versoepelt. Ook de cafetaria blijft gesloten.

De wedstrijden van onze U8-, U10- en U12-ploegen zijn tot nader order opgeschort omwille van extra opgelegde lokale maatregelen van Stad Antwerpen. De TRAININGEN van deze jeugdploegen GAAN WEL NOG DOOR (= één bubbel).

Coronamaatregelen Heylen Vastgoed Basket Campus

We volgen als club alle Corona-adviezen en -protocollen nauw op om de gezondheid van onze spelers en speelsters, coaches, medewerkers en bezoekers te garanderen. We vragen aan iedereen om onze coronamaatregelen (versie 7 januari 2021) te respecteren, zo kunnen we samen in alle veiligheid genieten van onze favoriete sport.

Op dit moment spelen onze U8-, U10- en U12-ploegen tot 1 april géén (uit- en thuis)wedstrijden omwille van extra opgelegde lokale maatregelen van Stad Antwerpen. De trainingen van deze jeugdploegen gaan wél nog door (= één bubbel).

Trainingen
Ouders/voogden zetten hun kind(eren) af aan de deur van het sportcomplex en wachten hen daar na de training ook terug op. Enkel spelers, speelsters en coaches mogen de Heylen Vastgoed Basket Campus betreden.

Wedstrijden – opgeschort tot 1 april
Stad Antwerpen heeft jeugdwedstrijden tot 1 maart verboden. De wedstrijden zijn tot dan dus opgeschort. Onder de huidige maatregelen van Basketbal Vlaanderen is er géén publiek toegestaan bij wedstrijden. U8-, U10- en U12-spelers mogen enkel één persoon van het eigen huishouden meebrengen. Die persoon dient verplicht zijn of haar contactgegevens te noteren op het registratieformulier in de inkomhal of via de QR-code. Dit allemaal in functie van contact tracing.

De komende periode kunnen nog regelmatig aanpassingen volgen o.b.v. beslissingen van de verschillende overheden. Check regelmatig even of onze maatregelen niet veranderd zijn. We raden ook aan om de website van Basketbal Vlaanderen in het oog te houden.

Wedstrijden dit weekend

Raadpleeg hieronder binnenkort opnieuw het wekelijkse wedstrijdschema van onze jeugd- en breedtesportploegen.

  • Alle jeugd- (12+) en seniorcompetities van Basketbal Vlaanderen zijn afgelast voor seizoen 2020-2021. Clubtrainingen (indoor) zijn voorlopig opgeschort tot het Overlegcomité de huidige maatregelen versoepelt;
  • De U8-, U10- en U12-ploegen spelen tot nader order geen (uit- en thuis)wedstrijden omwille van extra opgelegde lokale maatregelen van Stad Antwerpen. De trainingen van deze jeugdploegen gaan wél gewoon door.

Bekercompetities

De Beker van Antwerpen en Beker van Vlaanderen zijn dit seizoen 2020-2021 door Basketbal Vlaanderen voor alle leeftijdscategorieën afgelast.

Gratis initiatielessen basketbal op woensdag

Onze enthousiaste en ervaren jeugdcoaches van Antwerp Giants geven iedere woensdagnamiddag initiatielessen basketbal aan kinderen vanaf 5 jaar. Iedereen is welkom, basketbalvoorkennis is niet nodig. Onze coaches leren de kinderen op een toffe en ontspannen manier kennismaken met onze favoriete sport!

De trainingen gaan door in ons sportcomplex, de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem, op terrein 3 van 15u30 tot 16u30 en zijn gratis. Je kan vijf trainingen mee komen oefenen. De kinderen dienen enkel voorzien te zijn van gepast sportschoeisel en een eigen drinkbus. Drinkbussen kunnen altijd bijgevuld worden aan onze waterfontein.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht, zo weten onze coaches hoeveel kinderen ze op training mogen verwachten. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jeugd@antwerpgiants.be, dit ten laatste drie dagen voor de training.

Is je zoon of dochter geïnteresseerd in basketbal of ken je iemand die graag eens een keertje zou willen komen meetrainen? Bij Antwerp Giants is iedereen welkom! 

Gratis inkom voor Giants-clubleden – TIJDELIJK NIET

ER ZIJN MOMENTEEL UITZONDERLIJK GÉÉN GRATIS TICKETS OMWILLE VAN DE BEPERKTE ZAALCAPACITEIT. VAN ZODRA WE OPNIEUW MEER TOESCHOUWERS MOGEN ONTVANGEN, KAN JE ALLES HIER TERUGVINDEN.

Giants-clubleden (spelers, speelsters, coaches & ploegverantwoordelijken) hebben gratis toegang tot de thuiswedstrijden van Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena. Op vertoon van jouw lidkaart (op naam) kan je op de dag van de wedstrijd jouw gratis inkomticket opvragen aan de loketten van de Lotto Arena. Eén gratis ticket per lidkaart.

Tickets reserveren en/of afhalen via het secretariaat aan de Heylen Vastgoed Basket Campus kan niet.

* Jouw lidkaart verleent eveneens gratis toegang tot de thuiswedstrijden van DP World Giants en alle andere Giants-ploegen.
** Niet geldig voor externe evenementen zoals bijvoorbeeld bekerfinales of de Night of the Giants.

Nuttige documenten

Verzekeringen

Alle informatie over basketbalverzekeringen en -polissen is terug te vinden op de website van Basketbal Vlaanderen.

Sportongevallen

Bij sportongevallen vul je bovenstaand aangifteformulier van Antwerp Giants in en niet het aangifteformulier van Basketbal Vlaanderen! Stuur het ingevulde formulier door naar jeugd@antwerpgiants.be, zij zullen je verder helpen.

Spelers met een studentencontract nemen bij een sportongeval altijd onmiddellijk contact op met het secretariaat (info@antwerpgiants.be).

Giants basketkampen

Tijdens de schoolvakanties organiseren Antwerp Giants vzw en Merksem Sport vzw (jeugd)basketkampen. Dit onder de bekwame begeleiding van onze topcoaches en energieke kampbegeleiders! Ook niet-Giants clubleden zijn meer dan welkom!

De kampen gaan telkens door van maandag t.e.m. vrijdag (5 dagen), alle dagen van 9u tot 16u tenzij anders aangegeven. We voorzien ook voor- (8u30 tot 9u) en naopvang (16u tot 16u30). Dranken, gezonde snacks en een kamp T-shirt zijn altijd inbegrepen. We voorzien (meestal) ook warme middagmalen als de kampen in ons eigen sportcomplex, de Heylen Vastgoed Basket Campus, kunnen doorgaan.

Raadpleeg HIER alvast de reeds vastgelegde data van onze basketkampen. Voor extra informatie kan je ook altijd basketkampen@antwerpgiants.be contacteren.

> Eerstvolgende basketkamp(en): Giants Zomerkampen (Week 1: 19-23 juli; Week 2: 26-30 juli) inschrijven is nog niet mogelijk

Locaties & contact

Ons sportcomplex (Gasthuishoevestraat 71, 2170 Merksem) bevindt zich in een eenrichtingsstraat en in zone 30-gebied. De Gasthuishoevestraat kan je enkel inrijden via de Minister Delbekelaan.

Let op, door de huidige werkzaamheden kan je de straat niet rechtstreeks inrijden wanneer je van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug komt (richting Merksem). Je moet doorrijden tot aan de eerste verkeerslichten en daar terugdraaien naar de Minister Delbekelaan.

GEWIJZIGDE VERKEERSSITUATIE: Door de werken aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug en de aanleg van het Duvelsplein is de Gasthuishoevestraat tijdelijk niet bereikbaar via het kruispunt aan de brug. Je kan de Gasthuishoevestraat enkel in- en uitrijden via het kruispunt Bredabaan-Carrettestraat-Gasthuishoevestraat. Het eenrichtingsverkeer is opgeheven. De straat is nu ook doodlopend aan het kruispunt aan de brug.

Gasthuishoevestraat 71, 2170 Merksem

Rodeloopstraat 2, 2170 Merksem

Veltwijcklaan 180, 2180 Ekeren

Contact

CONTACTPERSONEN
MANAGEMENT JEUGD- EN BREEDTEWERKING
Rob Maeseele
jeugd@antwerpgiants.be
JEUGDCOÖRDINATOR LAGE BORDEN
Diny De Hertogh
jeugd@antwerpgiants.be
JEUGDCOÖRDINATOR JONGENS +12
Yvan De Vreught
yvandevreught@hotmail.com
JEUGDCOÖRDINATOR MEISJES +12
COÖRDINATOR TOPSPORTERS
COÖRDINATOR SENIORS HEREN
COÖRDINATOR SENIORS DAMES
JEUGDBESTUUR

Hier vind je binnenkort het jeugdbestuur terug.

BASKETKAMPEN
VERANTWOORDELIJKE JEUGDKAMPEN
INITIATIEBASKET OP WOENSDAG
VERANTWOORDELIJKE INITIATIEBASKET
Rob Maeseele
jeugd@antwerpgiants.be