Persbericht betFIRST BNXT League – De licentiecommissie van de betFIRST BNXT League heeft eerder bij de reguliere inschrijving direct 18 licenties aan clubs verstrekt en voor 3 clubs (Apollo Amsterdam, RSW Liège Basket en The Hague Royals) een voorbehoud gemaakt. De laatste 3 hebben hiertegen beroep aangetekend bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Afgelopen week werden hun beroepszaken behandeld en 20 juni is het BAS tot de volgende uitspraak gekomen.

RSW Liège Basket en Apollo Amsterdam verkrijgen alsnog hun licentie voor deelname aan seizoen 22-23. Beide clubs zijn de afgelopen weken in staat geweest hun dossier danig te versterken en hebben het hof ervan weten te overtuigen dat de continuïteit voor het seizoen 22-23 gegarandeerd is. Over het beroep van The Hague Royals heeft het BAS negatief geoordeeld. De club uit Den Haag verkrijgt geen licentie. Na één seizoen houdt voor hen het BNXT-avontuur voorlopig op. De indeling van de competitie in seizoen 22-23 komt daarmee definitief op 10 clubs in Nederland en 10 clubs in België.

Ramses Braakman, voorzitter betFIRST BNXT League: “Een club verliezen is echt heel vervelend. Ik weet dat de mensen van The Hague Royals sinds hun start met 2 lastige coronajaren keihard hebben gewerkt om er een succes van de maken. De laatste weken hebben zij er alles eraan gedaan om alsnog een overtuigend dossier te kunnen overleggen. Daarvoor verdienen ze het respect van de hele basketbal-community. Ik spreek de hoop uit dat de club tijdelijk een stapje terugzet om na een jaar sterker terug te komen en alsnog haar plaats binnen de betFIRST BNXT League in te nemen. Verder wil ik Apollo Amsterdam en RSW Liège Basket van harte feliciteren met het behalen van de licentie. Ook deze clubs hebben de afgelopen maand keihard gewerkt om alsnog deel te blijven uitmaken van onze mooie league.”