De volledige speelkalender van komend seizoen 2020-2021 is gekend. Hieronder vind je een overzicht van het verloop van de verschillende (beker)competities. De speelkalender kan hier in PDF-vorm downloaden. Hou er rekening mee dat speeldata en/of -uren altijd nog kunnen wijzigen en hou daarom onze website en nieuwsbrieven in het oog.

Heb je je abonnement(en) nog niet verlengd/gekocht? Dan is het nu de moment! Tot en met 31 juli kan je je abonnement(en) voor volgend seizoen verlengen/kopen aan een voordeliger tarief. Je krijgt 20 euro vroegboekkorting per abonnementVanaf 1 augustus betaal je de volledige abonnementsprijs en worden alle zitplaatsen die niet verlengd zijn opnieuw open gezet en toegewezen aan nieuwe abonneehouders. Alle info over de seizoensabonnementen kan je hier nog eens nalezen.

 

BELGISCHE COMPETITIE

De Belgische EuroMillions League vat aan in het eerste weekend van oktober. De competitieformat blijft hetzelfde als afgelopen seizoen: twee competitierondes en play-offs met de top acht.

Telenet Giants Antwerp zal de eerste competitieronde afwerken in Poule A, een pittige poule met OostendeSpirou CharleroiKangoeroes Mechelen en Phoenix Brussels. Binnen de poule spelen we onderling tweemaal tegen elkaar, één thuis- en één uitwedstrijd.

Onze Giants beginnen de Belgische competitie met een verplaatsing naar de Spiroudôme in Charleroi. Onze eerste thuiswedstrijd in het kader van de EMBL is op zaterdag 10 oktober tegen de Kangoeroes uit Mechelen.

In de tweede competitieronde spelen alle clubs één thuis- en één uitwedstrijd tegen de andere negen clubs. Hier komen we dan ook Mons-HainautLimburg UnitedLeuven BearsOkapi Aalstar en Liège Basket tegen. De punten uit de eerste competitieronde worden behouden.

 

EUROPESE CAMPAGNE EUROCUP

Telenet Giants Antwerp zal komend seizoen aantreden in de prestigieuze EuroCup. In totaal nemen 24 Europese clubs deel aan de EuroCup. De reguliere competitie wordt afgewerkt in vier poules met elk zes clubs. De top vier van iedere poule (16 ploegen in totaal) plaatst zich voor de knock-outfasen.

Telenet Giants Antwerp neemt het in Poule C op tegen Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS)Morabanc Andorra (AD)Lietkabelis Panevezys (LT)Virtus Segafredo Bologna (IT) en AS Monaco (MC). Vijf attractieve opponenten die we van begin oktober tot half december in de Lotto Arena mogen ontvangen!

Voor onze eerste EuroCup-wedstrijd reizen onze Giants eind september naar het Russische Krasnodar. De eerste Europese thuiswedstrijd – eveneens de eerste thuiswedstrijd van ons nieuwe seizoen – is op woensdag 7 oktober tegen Morabanc Andorra.

 

BEKER VAN BELGIE

De Pro Basketball League heeft de bekerformule in een nieuw jasje gestoken. De bekercampagne zal komend seizoen aanvatten met een poulefase. De winnaar van iedere poule gaat door naar de halve finales. De finale van de Beker van België wordt op zondag 21 maart gespeeld in Vorst Nationaal. Alle tien eersteklassers en zes teams uit Top Divison (tweede/derde klasse) zullen deelnemen aan de Beker van België 2021.

De eerste ronde zal afgewerkt worden in vier poules van elk vier teams. Onze Giants zullen de poulefase van de Beker van België afwerken in Poule A. In de poule komen we Okapi Aalst tegen en twee clubs uit Top Division (tweede/derde klasse).