12.125 toeschouwers tekenden in het Sportpaleis present op de elfde editie van de Night of the Giants. Onder hen Antwerps burgemeester Bart De Wever en CEO John Porter van Telenet. Beiden verzorgden ook de symbolische opworp in een bijzonder sfeervolle Antwerpse sporttempel. Zij zagen de Telenet Giants Antwerp ook schitteren en met 76-64 zegevieren van het Nederlandse ZZ Leiden. Onze Giants zijn meteen na een negende opeenvolgende zege in Elite Gold zeker van een stek in de top-2 en de halve finale van de Belgische play-offs. Als ze volgende week op de slotspeeldag winnen in ZZ Leiden hebben de Giants zelfs de polepositon op zak.
Vijf spelers kwamen in de dubbele cijfers en maar liefst tien kwamen tot scoren. Een collectieve overwinning dus van een ook weer sterk verdedigend Telenet Giants Antwerp.
Van 24-16 evolueerde de score naar een 43-30 bonus halfweg. Het derde schuifje was voor ZZ Leiden: 59-51. In het slotschuifje pakte Ivan Marinkovic uit met een indrukwekkende vier op vier in the paint. Jean-Marc Mwema gaf een sublieme assist en zette mee het Sportpaleis in vuur en vlam. Reggie Upshaw maakte een mooie comeback, Ferdinand Zylka scoorde in de eerste helft en Roby Rogiers, Quinten Smout, Thijs De Ridder en Seppe D’Espallier werkten keihard en loodsten de Giants mee naar de bangelijke overwinning. Young Giant Vincent Cleemput zette in de slotseconden de kers op de taart en scoorde met vrijworpen.
Volgende week vrijdag 28 april is de tiende en laatste speeldag van Elite Gold. De Giants trekken dan naar ZZ Leiden. Inschrijven voor de fanbus:  fanclub@antwerpgiants.be. Het vertrek is aan de Heylen Basket Vastgoed Campus in Merksem.

Telenet Giants-ZZ Leiden 76-64

Kwarts: 24-16, 19-14, 16-21, 17-13

Telenet Giants Antwerp: Anderson 12, Smout 2, Willems 0, Zylka 12, Van Cleemput 2, D’Espallier 3, De Ridder 3, Marinkovic 14, Rogiers 6, Mwema 11, Upshaw 11

ZZ Leiden: Collins 8 , Bouwknecht 0, Hammond 20, Ververs 4, Van Den Elzen 2, Schaftenar 2, van Bree 7, Kruithof 0, Venskus 6, Rutherford 15