Hoogspanning in de Champions League! Woensdagavond staan de vier kwartfinales op het programma van het kampioenenbal in het basketbal. Telenet Giants Antwerp is na een fantastisch Europees parcours nog steeds op de afspraak!
Vanuit de kwalificaties kwalificeerden Dennis Donkor en co. zich voor de kwartfinales. Onze Giants openen vanavond (17 uur Belgische tijd en rechtstreeks op Sporza!) de Final 8 in het Russische Nizhny Novgorod en gaan tegen een sterke opponent op zoek naar een goede uitgangspositie.
Het is voor Telenet Giants Antwerp, sinds de overstap in 1995 van Mechelen naar Antwerpen, tevens de 190ste Europese wedstrijd in de clubgeschiedenis.
Dat Nizhny Novgorod een te duchten tegenstander is, staat buiten kijf. Kendrick Perry, Ivan Strebkov, Evegeni Baburin, Vladimir Dragicevic (2m07), Ian Ummer en Ilya Popov (2m09) sieren onder meer de selectie. Een ervaren blok dat in de VTB-League zondag nog won met 101-61 van het Poolse Zielona Gora.
In de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League wonnen de Russen  met een stevige twintiger in eigen huis van Venetië. In poule A van de Champions League eindigde Novgorod derde met 7 op 14. In de 1/8ste finales wipte het Venetië (95-72 winst,  84-66 verlies in Italië). In de VBT-League staat het met 12 op 20 zevende.
 Telenet Giants Antwerp zit echter in een fantastische flow, wil zijn rol van underdog in Rusland succesvol invullen en ambieert dan ook een stek in de Final Four van de Champions League.
De terugwedstrijd tegen Nizhny Novgorod is volgende week woensdag 3 april (20 uur) in de Lotto Arena. Wie er wil bijzijn, moet zich reppen vermits er nog maar enkele honderden tickets beschikbaar zijn. Tickets online bestellen kan via de website!
#BeThere #SamenGiants #TelenetGiantsAntwerp
 
Programma kwartfinale Champions League (27 maart/3 april)
Nizhny Novgorod (Rus)-Telenet Giants Antwerp (17 uur Belgische tijd!)
Hapoel Jeruzalem (Isr)-Tenerife (Spa)
Bamberg (Dui)-AEK Athene (Gri)
Nanterre (Fra)-Bologna (Ita)