Vrijdag 13 september en om 20 uur opent Windrose Giants Antwerp een nieuwe campagne in de BNXT League en in de Lotto Arena. De eerste opdracht brengt het Nederlandse Den Helder Suns naar Antwerpen. Bij de Nederlandse club is Paul Vervaeck (ex-coach van de Giants) de sportieve baas.
De BNXT League onderging enkele wijzigingen. Na de reguliere fase is er geen Elite Silver & Gold meer. Windrose Giants Antwerp werkt vanaf de start een volledige speelronde met de 19 ploegen, waarvan 9 Nederlandse ploegen, af. Na 36 wedstrijden is wie eerste eindigt BNXT-kampioen. Daarna volgen de Belgische (top-8) en Nederlandse (top-6) play-offs. De Belgische en Nederlandse kampioen werken daarna geen BNXT-finale meer af.
Windrose Giants Antwerp is uiteraard weer actief in de Beker van België en trekt ook Europa in. Volgende week werkt het in het Turkse Antalya de voorronde van de Champions League af. Als Yoeri Schoepen en zijn ploegmaats zich niet kwalificeren voor de hoofdtabel neemt het deel aan de FIBA Europe Cup.
Maar eerst dus de start in de BNXT League met de wedstrijd vrijdag 13/9 tegen Den Helder Suns. Onze Giants rekenen uiteraard op de support van de vele en trouwe Antwerpse fans. #BeThere #WindroseGiantsAntwerp