De Belgische Pro Basketball League zal dit jaar geen All Star Game met publiek kunnen organiseren. Deze wedstrijd waar de beste home-grown spelers het opnemen tegen een team van de beste buitenlandse spelers, maakt plaats voor een nieuw digitaal concept. De doelstelling van het All Star Game blijft dezelfde: het spektakel en entertainment van basketbal via de beste spelers van onze competitie naar het grote publiek brengen.

Het fysieke evenement wordt voor deze vierde editie omgedoopt naar de “All Star Games”. In plaats van de beste spelers van de clubs samen te brengen op één plek gaan we deze zoeken bij de clubs zelf. We gaan langs met een cameraploeg en spelers gaan voluit voor de drie gekende All Star uitdagingen.

Concreet nemen zowat alle spelers van de tien EuroMillions Basketball League teams het onderling per club tegen elkaar op in een skills challenge, 3pt contest en dunk contest. Dit wordt gebundeld tot een boeiende show van 6 tot 8 minuten die wordt uitgezonden tijdens de rust van één van de tv-wedstrijden die te zien zijn bij Play Sports, VOO Sport en Proximus Sports. Wanneer de All Star Games van Telenet Giants Antwerp worden uitgezonden, is nog niet gekend.

Op het einde van de rit zullen de 3pt en skills champion bepaald worden aan de hand van het klassement. De dunk champion zal gestemd worden door de fans via de social media kanalen van @euromillionsbasketball.

Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League: “We moesten in het licht van de beperkingen die covid-19 met zich meebrengt het concept aanpassen zonder afbreuk te doen aan de meerwaarde die een All-Star event te bieden heeft in hoe we de sport naar een breder publiek willen brengen. Ik bedank de clubs voor de medewerking om de opnames te realiseren. Zoals het hele seizoen was hier medewerking en flexibiliteit nodig van alle partijen.”