Heb jij een passie voor onze mooie sport, een hart voor Antwerp Giants en ben je mee met de technische basketbaltermen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe wedstrijdscouter! Wij zoeken namelijk enthousiaste dames en heren die ons statisticians team kunnen vervoegen!

Voor alle (thuis)wedstrijden van Telenet Giants Antwerp en Giants 2 (tweede klasse) worden er wedstrijd- en spelersstatistieken bijgehouden door onze wedstrijdscouters (een ‘caller’ die de acties beschrijft en een computeroperator die de acties vervolgens op de computer ingeeft). Zij volgen de wedstrijden live vanop de eerste rij en noteren belangrijke informatie om de wedstrijd en spelers beter in beeld te brengen. Denk maar aan alle wedstrijddetails die je op tv-wedstrijden en BNXT.tv ziet verschijnen of de play-by-play en boxscore die je altijd live online kan volgen.

Zegt wedstrijdscouting jou wel iets of heb je graag nog meer informatie? Neem dan zeker contact op met info@antwerpgiants.be. Je kan alvast eens komen oefenen met de oefenwedstrijden van Giants 2 en Telenet Giants Antwerp in de Heylen Vastgoed Basket Campus! In België gebruiken we het FIBA LiveStats-programma (dat hier trouwens vrij te downloaden is). Let op, het programma is wel volledig in het Engels.

De BNXT League organiseert op woensdag 14 september (19u tot 22u) en zaterdag 17 september (9u tot 12u) ook online BNXT stats workshops. Op het einde van de workshop wordt er een test afgenomen (één dag volgen is voldoende!). Leg je deze succesvol af, dan mag je gelijk scouten voor de BNXT League en Beker van België en kan je ons in de Lotto Arena komen ondersteunen! Voor Top Division Men (competitie Giants 2) heb je geen licentie of dergelijke nodig, maar raden we wel aan de BNXT stats workshop te volgen.

We verwelkomen graag nieuwe collega-scouters! Tot snel?!