De Belgische en in het bijzonder Antwerpse basketbalwereld neemt afscheid van John Loridon, die België samen met onder meer Willy Steveniers op de basketbalkaart zette. Beide Antwerpenaars loodsten in de jaren zestig Racing Mechelen naar vier titels in vijf jaar. Hij won één keer de Beker van België met Brabo Antwerpen, de club waar hij zijn carrière startte en drie keer met Racing Mechelen.
John werd ook kampioen bij Aken in Duitsland. Hij was in 1960 de tweede Speler van het Jaar na de iconische en stadsgenoot Jef Eygel (Antwerpse) in het referendum van Het Nieuwsblad. John kwam maar liefst 119 keer voor de nationale ploeg uit. Op een internationaal tornooi van de Belgian Lions in 2013 (zie foto) werd hij in de Lotto Arena gevierd als lid van de Club 100.
Tot het begin van dit seizoen zat John altijd op zijn vertrouwde stoeltje in de Lotto Arena en bij de thuiswedstrijden van Telenet Giants Antwerp. Hij was een vurige supporter van de Giants. John Loridon was al een tijdje ziek. Hij is 82 jaar geworden. De Giants-familie biedt dan ook zijn innige deelneming aan de familie aan en in het bijzonder aan zijn zonen Frank en Pieter!
De competitiewestrijd tegen Luik startte met één minuut stilte ter nagedachtenis van John! #samengiants #ripjohnloridon