Telenet Giants Antwerp heeft met Belgian Lion Kevin Tumba (33) een nieuwe speler aangetrokken. De 2m06 grote center komt over van Luik en tekende voor drie seizoenen bij de Giants.

 Telenet Giants Antwerp blijft werken aan de uitbouw van het team richting de campagne 2024-25. Na de jonge belofte Arne Schrevens (21 jaar, 2m13) presenteren de Sinjoren met de 2m06 grote Kevin Tumba een tweede Belgische transfer. Tumba debuteerde in het seizoen 2012-13 en bij Bergen in de Belgische eerste klasse. Vanaf de campagne 2013-14 kwam hij veel in actie. Dat was bij Leuven Bears waar hij twee jaar zou blijven. Daarna volgden anderhalf jaar Spirou Charleroi. In 2016 kwam hij uit in de sterke Spaanse ACB en bij Murcia. Daar speelde hij vier seizoenen en nam het in de campagne 2018-2019 en in de Champions League tegen Telenet Giants Antwerp op. Hij was ook nog in Griekenland en bij Kolossos H. Hotels (Rhodos) en AO Ionikos Nikaias actief. Van Griekenland ging het voor één jaar naar het Franse Fos-sur-Mer (Pro A).
 In 2022 keerde Kevin terug naar België en trok naar Brussels. Het voorbije seizoen was hij één van de sterkhouders bij Luik en tekende in 30 wedstrijden in de BNXT League voor een knap gemiddelde van 8 punten en 10 rebounds. Hij eindigde in het referendum van Belgische Speler van het Jaar en achter laureaat Pierre-Antoine Gillet op een mooie tweede plaats.
 Kevin Tumba is ook al meer dan tien jaar een vaste waarde bij de Belgian Lions. Hij was actief op de EK’s van 2015, 2017 en 2022 en telt ondertussen al 90 caps voor de Belgian Lions. Tumba tekende bij Telenet Giants Antwerp een contract van drie seizoenen. “WelkomKevin #TelenetGiantsAntwerp