Luik Basket zal op 28 oktober (Lotto Arena) dan toch de uitwedstrijd tegen Telenet Giants Antwerp spelen, nadat het eerder dreigde met forfait uit onvrede met de arbitrage. Dat heeft de club aan het management van de BNXT League laten weten.
De afgelopen dagen had Luik Basket “positieve gesprekken” met de BNXT League. De Liga wou ten laatste dinsdag 10 oktober weten of Luik al dan niet zou komen opdagen tegen Telenet Giants Antwerp. Bij een daadwerkelijk forfait riskeerde Luik Basket dit seizoen uitgesloten te worden van deelname aan de play-offs, plus een boete van 2500 euro.
Ruim een week geleden had Luik Basket gecommuniceerd forfait te geven voor de wedstrijd van eind deze maand tegen de Giants. De Luikenaars waren tot die beslissing gekomen uit onvrede met de prestaties van de scheidsrechters, die beschuldigd werden van partijdigheid ten opzichte van buitenlandse spelers. Belgische spelers zouden bevoordeeld worden volgens de club die vorig jaar werd overgenomen door de Amerikaanse zakenman Ernie Cambo.