De haven zomert

Onze partner Port of Antwerp voorziet deze zomer een uitgebreid activiteitenprogramma #DeHavenZomert om onze eigen havenstad wat beter te leren kennen.

Zin om al fietsend de haven ontdekken? Een kuifeend, bruine kiekendief of rietzanger te spotten? Op schattenjacht te gaan als een echte afvalpiraat? Of als speurneus op zoek te gaan naar een binnenschip, banaan of windturbine op onze luchtfoto in het MAS Havenpaviljoen? Het kan allemaal!

Hieronder vind je een overzicht van alle zomeractiviteiten.

Speurneuzen in de haven

Ben jij ook geboren met een loep in je achterzak en een neus voor excellent detectivewerk? Kom deze zomer dan naar het MAS-Havenpaviljoen en ga gratis op digitale havenzoektocht! Op de grote luchtfoto snuffel je naar aanwijzingen om het juiste antwoord op onze vragen te vinden. We voorzien een zoektocht voor alle leeftijden en voor de jongste speurneuzen voorzien we een leuke traktatie.  Weet je iets niet of kan je de juiste sticker niet vinden? Geen probleem. Onze geheime tipgevers kennen de haven als hun broekzak en helpen je graag op weg als je even vast zit.

Wie? Leeftijd 4 – 65+
Wanneer? 1 juli – 20 september, dinsdag t.e.m. zondag van 9u30 tot 17u30
Waar? MAS Havenpaviljoen (Hanzenstedenplaats 19, 2000 Antwerpen)
Prijs? Gratis activiteit
Inschrijven? Inschrijven of reserveren is niet nodig

 

Schattenjacht

Heb je ook al gemerkt dat er stiekem wel wat vuil in onze straten zwerft? En ben je bereid hier iets aan te doen? Meld je dan bij het MAS Havenpaviljoen aan als afvalpiraat! Piraat Patje Plastic roept deze zomer de hulp in van afvalpiraten om de stad en de haven zwerfvuilvrij te houden. Om te helpen heeft hij voor jou een speciaal piratenpakket voorzien. In dit pakket zit een piratenooglap, handschoenen, vuilzakken en een schatkaart waarop staat welke zwerfvuilschatten je moet zoeken. Het vuil dat je verzamelt, wegen we op onze speciale piratenweegschaal en we houden op een scorebord bij hoeveel vuil alle afvalpiraten inzamelen. Als beloning mogen de kleinste afvalpiraten onder ons een speciaal gerecycleerd cadeautje uit onze schatkist kiezen en krijgen ze een oorkonde als echte afvalpiraat.

Wie? Leeftijd 4 – 65+
Wanneer? 1 juli – 20 september, dinsdag t.e.m. zondag van 9u30 tot 17u30
Waar? MAS Havenpaviljoen (Hanzenstedenplaats 19, 2000 Antwerpen)
Prijs? Gratis activiteit
Inschrijven? Inschrijven of reserveren is niet nodig

 

Fietstochten

Zin om deze zomer met ons de haven al fietsend te verkennen? Smeer je ketting dan maar al in want onze ervaren gids neemt je mee voor een ontdekkingstocht van 40km op Linkeroever. We vertrekken aan het MAS Havenpaviljoen en genieten eerst van een tochtje op DeWaterbus. Aangekomen op Linkeroever springen we op onze fiets en ontdekken we het havengebied: geschiedenis, kunst, natuur, industrie… Na deze tocht kent de haven geen geheimen meer voor jou. ’s Middags stoppen we bij Fort Liefkenshoek om even op adem te komen en te lunchen.

Wie? Leeftijd 12 – 65+
Wanneer? 4/7, 8/7, 29/7, 1/8, 12/8, 22/8, 26/8, 5/9, 19/9. Start om 9u30, terug om 16u. 20 minuten voor vertrek aanmelden met je e-ticket
Waar? MAS Havenpaviljoen (Hanzenstedenplaats 19, 2000 Antwerpen)
Prijs? €15 voor volwassenen, €5 voor jongeren (12 t.e.m. 18 jaar). Inclusief overzet DeWaterbus
Inschrijven? Voor meer info en inschrijvingen, klik hier

 

Wandelingen

Wist je dat de Antwerpse haven ook heel wat natuurgebieden herbergt? Had je al gehoord van de Kuifeend, het verdronken land van Saeftinghe of de Grote Kreek? Trek mee op havontuur en verken samen met één van onze ervaren gidsen het prachtige landschap van de Hedwige-Prosperpolder. Tijdens deze dagwandeling leer je meer over de ontwikkeling van het Grenspark Groot Saeftinghe en spot je unieke vogelsoorten. Het wordt een sportieve, leerrijke dag waarop je verrekijker zeker niet mag ontbreken.

Wie? Leeftijd 12 – 65+
Wanneer? 1/8, 6/8, 8/8, 20/8, 3/9, 5/9, 10/9, 12/9, 19/9. Start om 9u50, terug om 15u. 20 minuten voor vertrek aanmelden met je e-ticket
Waar? De Infokeet (Zoetenberm 6a, 9130 Doel)
Prijs? €15 voor volwassenen, €5 voor jongeren (12 t.e.m. 18 jaar)
Inschrijven? Voor meer info en inschrijvingen, klik hier

 

Je kan alle activiteiten verder opvolgen via de website van De Haven Zomert.