Zaterdag 26 mei om 20u30 spelen onze Telenet Giants Antwerp de eerste thuiswedstrijd in de playoffs om de titel in de EuroMillions Basketball League tegen Kangoeroes Willebroek.
Dit seizoen worden de playoffs in drie rondes afgewerkt. De hoogst gerangschikte ploegen krijgen telkens het voordeel om de eerste wedstrijd thuis af te werken.
In de eerste ronde spelen de eerste acht ploegen uit de rangschikkingen tegen elkaar: Nr 1 (Oostende) tegen nr 8, nr 2 (Giants) tegen nr 7 (Kangoeroes), nr 3 tegen nr 6, en nr 4 tegen nr 5.
De heenwedstrijden zijn op zaterdag 26 mei en de terugwedstrijden in principe op maandag 28 mei. Een mogelijke derde (thuis-)wedstrijd vindt plaats op woensdag 30 mei.
De winnaars staan tegenover elkaar in de tweede ronde (halve finale). Als de sportieve logica wordt behouden dan speelt vervolgens nr 1 tegen nr 4 en nr 2 tegen nr 3.
Eventuele wedstrijden van de Giants in de halve finale worden gespeeld op zaterdag 2 juni en maandag 4 juni, indien nodig ook nog op woensdag 6 juni.
Door de tweede plaats in de rangschikking hebben de Giants in deze ronde het thuisvoordeel, tegen vermoedelijk Charleroi.
Als het ook lukt om die kaap te ronden, gaan we naar de finale met wedstrijden op 9-11-13 juni en mogelijk nog 15 & 17 juni.
Behoudens verrassingen is de tegenstander in een finale BC Oostende en zijn de thuiswedstrijden dan op 11 juni en eventueel 15 juni.
De playoffs zijn de kroon op het seizoen. We hopen op jullie massale aanwezigheid in onze verdere strijd om het kampioenschap !
Eerste afspraak zaterdag 26 mei !
#samengiants