Na eerdere zeges tegen Belgrade en Flénus werkte Giants 2 dit weekend de resterende twee bekerwedstrijden (poulefase) af op verplaatsing. Coach Smout kon helaas niet beschikken over sterkhouders Caspar Augustijnen, Matthias Offeciers, Abel Baptista en Vince Van Cleemput.

Vrijdag werd er nipt verloren met 75-72 tegen derdeklasser Tongeren. Onze jongens kwamen traag op gang tegen een gemotiveerde thuisploeg (rust 42-34). Na de rust konden ze kort op voorsprong komen, maar enkele balverliezen deden hen alsnog de das om.

Punten: Smout 21, Willems 17, Coppens 16, Tallir 11, Meeusen 4 en Verstraeten 3.

Op zaterdag keken de jonge Giants dan weer reeksgenoot Melsele in de ogen (tweede klasse). Smout kreeg rust, maar dat belette de ploeg niet om de tegenstander te verrassen en een mooie 10-puntenkloof bij mekaar te basketten. Giants bleef sterk combineren en ging met een 35-41 voorsprong rusten. Pas halfweg het vierde kwart kon de thuisploeg enigszins afstand nemen en de wedstrijd uitspelen met 82-75. Gezien de omstandigheden kunnen we onze jongens alleen maar feliciteren met hun knappe wedstrijd!

Punten: Willems 24, Meeusen 16, Verstraeten 12, Raedschelders 12, Coppens 9 en Tallir 2.

Giants 2 kwalificeerde zich wel voor de volgende bekerronde, de 1/16 finale. Daar komen onze Giants opnieuw Melsele tegen (loting). De volgende ronde wordt op zondag 25 september om 14u30 in Melsele afgewerkt.