De EuroMillions Basketball League wil tegen juni een definitief zicht hebben op de timing en de modaliteiten voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Lees hieronder de volledige perscommuniqué.

Momenteel is het echter zoals voor veel sectoren nog wachten op concrete aanwijzingen van de Veiligheidsraad over hoe de toekomst van sportwedstrijden op korte en lange termijn eruit zal zien.
Er worden momenteel meerdere competitieformats bekeken. Daarnaast wordt een eventueel aangepaste cupformule overwogen.

Hoe dan ook zal een hervatting van de activiteiten gepaard gaan met respect voor de overheidsaanbevelingen zodat de veiligheid van iedereen gegarandeerd kan worden. In die zin zal het evenwicht moeten gevonden worden met een voor de fans aantrekkelijke en voor de clubs economisch levensvatbare formule.

Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League: “Rond begin juni willen we samen met de clubs een roadmap uit Corona voorleggen zodat aan alle belanghebbenden zoals fans; spelers, partners, media, enz. een duidelijk kader gegeven kan worden voor de heropstart. We zijn ervan overtuigd dat we op termijn met gepaste antwoorden zullen komen op de onzekerheden die er nu nog zijn.”