Goed nieuws voor basketminnend België: door de teruggave van te veel bestelde tickets door de deelnemende buitenlandse clubs, zijn er extra plaatsen vrijgekomen voor de Basketball Champions League Final Four 2019 op vrijdag 3 en zondag 5 mei in het Sportpaleis. Voor dit Europese topsportevenement zijn al 25.750 tickets verkocht voor twee baskethoogdagen.
Vele duizenden Belgische basketfans grijpen de unieke kans aan om in eigen land mee basketgeschiedenis te schrijven. Ze kunnen uitkijken naar vier topbasketwedstrijden waarbij de organisatoren kosten noch moeite sparen om er een totaalbeleving van te maken. Licht en video zullen in het Sportpaleis worden aangerukt waar menig pop- en rockartiest alleen maar jaloers op kan zijn.
 
Naast vuurwerk, confetti en andere special effects is er ook animatie van vooraanstaande buitenlandse performers. Hieronder een overzicht.
Red Foxes
De officiële cheerleaders van de Final Four 2019 zijn de Red Foxes, een dansteam uit Oekraïne dat tot de absolute cheerleadingtop behoort in Europa. Ze waren al te zien op verschillende sportwedstrijden, concerten, tv- en modeshows over de hele wereld. Ook in het Sportpaleis zullen ze het publiek opzwepen met hun uitzonderlijke choreografieën.
Hype Squad
De BCL Hype Squad werd speciaal voor de Final Four in het leven geroepen. Deze originele performers zullen tijdens de halftimes in het Sportpaleis niet alleen T-shirts uitdelen aan de luidruchtigste fans maar ook zorgen voor indrukwekkende optredens. Ze genieten allen internationale bekendheid in hun artistieke discipline, met breakdance-acts (Kevinyo Alvarez), popping (‘Dance Robot’ Blondy Dancer), diabolo (Jerome Coquelle) en springtouw (Kata Banhegyi, Adrienn Banhegyi en Stevens Fairn).
 
Tickets voor het Final Four toernooi kan je bestellen bij Tele Ticket Service (Sportpaleis Group) via http://www.sportpaleis.be/nl/kalender/2018-2019/basketball-champions-league-final-four