Geen zevende opeenvolgende zege voor Telenet Giants Antwerp in Elite Gold van de BNXT League. De Sinjoren verloren na een spannende en offensieve wedstrijd in Donar Groningen. De Giants blijven wel de tweede beste Belgische ploeg. Die plaats lag immers al definitief en richting de play-offs (start 8 mei) vast.
In het eerste kwart evolueerde de score van een 6-12 Antwerpse voorsprong naar een 27-21 achterstand. Vooral defensief was Telenet Giants Antwerp niet bij de les.
Het tweede schuifje was voor de Sinjoren zodat de rust werd bereikt met een 45-45 tussenstand. Ook het derde kwart bracht in de met 3.750 toeschouwers gevulde Martini Plaza een offensief beklijvend duel: 51-57 en72-70.
Jean-Marc Mwema dropte vier bommen, Rasir Bolton (25 punten) scoorde na drives en met vrijworpen en Telenet Giants Antwerp kwam in het slotkwart terug op voorsprong: 86-87. De Antwerpenaars speelden niet collectief (25-13 assists), lagen onder in de rebound (33-25) en zagen Groningen in de slotfase de winst in eigen huis houden: 96-89.
John Meeks (23 punten, 7 rebounds, 8 assists), Nicholas Tomsick (16 punten, 4 rebounds, 6 asissts) en David Gabrovsek (24 punten, 6 rebounds, 5 assists) waren de uitblinkers bij een onvolledig Groningen.
Komende vrijdag (3 mei, 20u30) werkt Telenet Giants Antwerp de laatste speeldag van Elite Gold en dus van de reguliere fase af. Tegenstander is het Nederlandse Heroes Den Bosch. #Bethere #TelenetGiantsAntwerp

Donar Groningen-Telenet Giants Antwerp 96-89