Hans Vanwijn is in de 62ste editie van het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar. Hij volgt ex-Giant Ismael Bako op in de erelijst.

“Ik dank de organisatie, coach Christophe Beghin, mijn ploegmaats en de vele Antwerpse fans. Ik kende hier drie schitterende jaren, met twee keer winst in de Beker van België, twee titelfinales en een schitterende Europese campagne in de Champions League. Een individuele trofee is mooi maar is maar mogelijk door het collectieve. Na drie jaar heb ik beslist om een buitenlands avontuur aan te gaan. Telenet Giants Antwerp zit echter vooral altijd in mijn hart. Once a Giant always a Giant,” gaf Hans Vanwijn mee.

De trofee Belgische Speler van het Jaar is opgericht in 1959 en is één van de oudste sportprijzen in België. Legendarische namen als Jef Eygel (eerste winnaar), John Loridon, René Aerts, Willy Steveniers, Rik Samaey, Ronny Bayer, Eric Struelens, Tomas Van Den Spiegel, Sam Van Rossom , Christophe Beghin en Roel Moors fonkelen op de erelijst.

Vrenz Bleijenbergh werd knap tweede in de trofee Belofte van het Jaar. Onze young gun eindgde achter Seppe D’Espallier van Leuven Bears. Proficiat Seppe!

#samengiants #telenetgiantsantwerp