Na een hectisch en fysiek zwaar seizoen genieten de Giants nu van een welverdiende vakantie. Onze spelers en speelsters bleven gedurende het seizoen fit en gezond dankzij onder meer de goede zorgen van onze medische staf: kiné Koen Embrechts, dokter Vicky Van Mechelen en dokter Jeroen Stappers.
Sinds vele jaren wordt Antwerp Giants ook medisch bijgestaan door Orthoca, het orthopedisch centrum verbonden aan het AZ Monica ziekenhuis. Orthoca is een groep van 18 orthopedisch chirurgen die allen gespecialiseerd zijn in gewrichten. Zij staan in voor de (preventieve) screening van de spelers en eventueel bijkomende medische/heelkundige zorgen gedurende het seizoen.
Orthoca werkt intens samen met verschillende profclubs uit het Belgische voetbal, handbal en volleybal en zijn vaste partner van de Belgische tennis- en hockeyfederatie. Daarnaast organiseert Orthoca ook congressen en voeren ze voordrachten uit in binnen- en buitenland. Ze hebben een eigen onderzoekscel, het MORE instituut. Hun publicaties worden opgenomen in de betere internationale medische tijdschriften.
Het is veilig om te zeggen dat de Giants in goede handen zijn bij Orthoca en onze medische staf!