Södertalje is een elfvoudig Zweeds kampioen. Ook vorig seizoen won het in de BasketLigan de titel. De club werd in 1968 gesticht en speelt zijn thuiswedstrijden in de Täljehallen (2.000 zitjes). De kern van coach Ludwig Degernas telt vier Amerikanen en acht Zweden. Dino Pita was bij Luik en eventjes in Brussels actief. In de eerste voorronde van de Champions League schakelde Södertalje Kings het Bulgaarse Balkan Botevgrad uit. De heenwedstrijd bracht een 79-64 overwinning, de return een 82-74 nederlaag.
De Zweedse ploeg is een fysiek sterke ploeg en mag door onze Giants vooral niet worden ondeschat. Hans Vanwijn en zijn ploegmaats gaan vanavond (18u30) dan ook op zoek naar een goede uitgangspositie. De return is volgende week maandag (20 uur) in de Lotto Arena. Onze Canadese center Owen Klassen, die sukkelde met een schouderletsel, trainde woensdagavond op Zweedse bodem zonder problemen mee.
Als Telenet Giants Antwerp zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League zit in het poule B met het Griekse AEK Athene, het Turkse Bavit Bandirma (met ex-Giant Tyler Kalinoski), het Franse Pau Orthez, het Israëlische Hapoel Jerusalem, het Duitse Rasta Vechta, het Poolse Anwil Wloclawek en nog een ploeg uit de kwalificatie en het duel Kiev (Oekraïne)-Burgos (Spanje).
De eerste speeldag is op 15 oktober en de laatste op 5 februari 2020. Er wordt gespeeld in acht groepen van vier. De eerste vier stoten door naar de 1/8ste finales. De nummers 5 en 6 worden opgevist in de FIBA Europe Cup en wie zevende of achtste eindigt is uitgeschakeld.
Als Telenet Giants Antwerp zich niet plaatst voor de Champions League komt het in de FIBA Europe Cup uit met al zeker het Russische Krasnoyarsk en het Bulgaarse Balkan Botevgrad in de poule. De derde opponent komt uit de kwalficaties.
#Samengiants #Telenetgiantsantwerp