Deze week is het interlandbreak en worden er geen wedstrijden afgewerkt in de BNXT League en FIBA Europe Cup. Onze eerstvolgende afspraak is op zaterdag 19 november thuis in de Lotto Arena. Dan ontvangen we Brussels Basketball op onze Port of Antwerp-Bruges Game. Tickets zijn hier online te koop.

Telenet Giants Antwerp kapitein Jean-Marc Mwema maakt deel uit van de 13-koppige selectie voor de WK-kwalificatiematchen van de Belgian Lions. Onze nationale ploeg is nog steeds in de running voor een eerste WK-deelname (zomer 2023). De Lions spelen nu vrijdag in Turkije. Maandag ontvangen ze Griekenland thuis in de Mons Arena.

De Belgian Lions wonnen deze zomer thuis van Groot-Brittannië (72-57) en verloren in Griekenland (85-68). In februari staan de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. De top drie van de groep plaatst zich voor het WK.

 

Selectie

Thomas Akyazili (ex-Giant), Ismael Bako (ex-Giant), Maxime De Zeeuw (ex-Giant), Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Alex Libert, Marlon Makwa, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Andy Van Vliet (ex-Giant), Milan Samardzic

 

Klassement

Letland 11pts
Griekenland 10pts
België 9pts
Servië 9pts
Turkije 8pts
GB 7pts