Telenet Giants Antwerp opent woensdagavond in Bosnië en versus Bosna Sarajevo de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Coach Roel Moors verwelkomde in de selectie Moses Kingsley en Thomas Akyazili!
Moses is opnieuw fit na een blessure aan de voetzool en Thomas na een lange revalidatie en een operatie aan de rug. Ook Aleksander Marelja trok mee naar de Bosnische hoofdstad. Voor onze Servische power forward is de partij tegen Sarajevo principieel zijn laatste bij de Giants (einde interm 20 oktober).
De kern van Telenet Giants Antwerp is voor het eerst dit seizoen volledig. Hopelijk blijven blessures nu achterwege! Na een intense periode van 9 matchen op drie weken lagen onze Giants een weekje stil. Vanaf nu tot 18 november flikkeren er weer tien wedstrijden, waarvan 5 in de FIBA Europe Cup, op het programma. Telenet Giants Antwerp zit in poule A van de FIBA Europe Cup en naast Bosna Sarajevo zijn het Nederlandse Groningen en het Franse Le Portel de tweede andere tegenstanders. Van de acht groepen is de top 2 rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde.
Bij Bosna Sarajevo is Damir Krupalija (ex-Charleroi en ploegmaat van Roel Moors, Christophe Beghin en Jason Clark) de general manager. Onze Giants arriveerden dinsdagmiddag en bij zwoel weer in Sarajevo. Na het inchecken in het hotel volgde er nog videosessie en training.
Woensdagochtend is er nog een laatste training en woensdagavond om 20 uur start de eerste wedstrijd in het kader van de FIBA Europe Cup. Telenet Giants Antwerp wil ook dit seizoen de tweede ronde bereiken. Wie de wedstrijd live wil volgen kan terecht op http://www.fiba.basketball/europecup/17-18. #giantsfever #samengiants #weneedyou