Vanavond werkt Telenet Giants Antwerp in het Palacio de Deportes in het Spaanse Murcia de return van de 1/8ste finales van de Champions League af. Onze Giants verdedigen, na de 75-67 winst vorige week in een bomvolle Lotto Arena, een bonus van acht punten. De selectie van coach Roel Moors gaat na de fantastische winst vol voor een nieuwe Europese stunt en dus een stek in de kwartfinales van de Champions League.
Dat Telenet Giants Antwerp in het zonnige Murcia en versus Kevin Tumba en co. voor een warme avond staat is een feit. Murcia was in de groepsfase het beste team (13 op 14) in de Champions League. In de Spaanse ACB loopt het echter stroef en staat het na een nederlaag tegen het Valencia van Sam Van Rossom op de voorlaatste stek.
 Mister Energy Jae’Sean Tate en zijn ploegmaats geloven in de kwalificatie. “Niet rekenen, maar gaan voor de winst,” klonk het unaniem. Als onze Giants vanavond weer met een Europese stunt uitpakken wacht in de kwartfinale Novgorod. De Russen verloren dinsdagavond welt met 84-66 van Venetië, maar hadden de return met 95-72 gewonnen. Telenet Giants Antwerp wipte vorig seizoen Novgorod in de tweede kwalificatieronde van de Champions League.
Ruim twintig supporters komen vanavond onze Giants aanmoedigen in Murcia. Voor de thuisblijvers: de partij wordt live uitgezonden op Sporza (kanaal Ketnet) met commentaar van Kris Meertens en Rik Samaey.
#SamenGiants #TelenetGiantsAntwerp