Port of Antwerp Giants arriveerde dinsdagnamiddag in het Turkse Istanbul. Woensdag (17 uur Belgische tijd!) werkt de selectie van coach Roel Moors de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup en tegen Demir Insaat af.
Demir Insaat, met onder meer Jerry Johnson (ex-Charleroi) en Andrij Stipanovic (ex-Luik en Oostende) in het team, kwalificeerde zich in de eerste ronde met een 4 op 6 en als groepswinnaar voor de tweede fase van de FIBA Europe Cup. In de sterke Turkse BSL staat Demir Insaat met 4 op 10 op de negende plaats. De Turkse ploeg is de groepsfavoriet in poule L. Jason Clark en zijn ploegmaats staan meteen voor een zware opdracht. Een stuntzege zou voor onze Giants en met drie Europese thuiswedstrijden voor de boeg wel een boost betekenen.
Nog in poule L zitten het Franse Gravelines, met Belgisch Speler van het Jaar Quentin Serron die nog wel geblesseerd is, en het Slowaakse Prievidza. Van de zes poules zijn de groepswinnaars en de twee beste tweedes slechts geplaatst voor de 1/8ste finales. De overige acht ploegen worden opgevist uit de eerste ronde van de Champions League. Wie de wedstrijd live wil volgen kan terecht op www.fibaeurope.com (youtube kanaal). #samengiants #weneedyou