De tweede wedstrijd van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup brengt voor Port of Antwerp Giants woensdagavond (20u30, Lotto Arena) een treffen met het Franse BCM Gravelines. #Bethere!!
Bij de Franse ploeg jammer genoeg nog geen Quentin Serron. De Belgion Lion en Belgische Speler van het Jaar is met een schouderblessure nog niet inzetbaar. Port of Antwerp Giants kwalificeerde zich met een 4 op 6 in de eerste ronde door de grote poort voor de tweede fase van de FIBA Europe Cup. De eerste speeldag bracht vorige week bij groepsfavoriet en het Turkse Demir Insaat (regio Istanbul) wel een nederlaag. Tegen een eveneens sterk BCM Gravelines gaan onze Giants in de eigen Lotto Arena op zoek naar een eerste Europese zege in de tweede ronde.
Bij Gravelines zijn onder meer de Amerikaanse forward Kyle Gibson (ex-Oostende) en zijn landgenoot Justin Cobbs (tweede topschutter FIBA Europe Cup) aan de slag. BCM Gravelines werd opgericht in 1984 en won één keer de Franse beker. In de Franse Pro A won het afgelopen weekend met 75-67 van Antibes en prijkt het met 7 op 13 op een gedeelde zesde plaats. In de eerste ronde van de FIBA Europe Europe Cup werd Gravelines in poule B met 4 op 6 groepswinnaar.
Kwalificatie voor de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup is deze campagne tevens een zware opgave. Van de zes poules zijn slechts de zes groepswinnaars en de twee beste tweedes geplaatst. Deze acht ploegen en de acht afvallers van de Champions League werken de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup (knock-out systeem en heen- en terugwedstrijd) af. Port of Antwerp Giants hoopt met winst in de Lotto Arena en versus Gravelines in de running voor die twee ronde te blijven. Op tweede kerstdag en dus op maandag 26 december werkt Port of Antwerp Giants de laatste opdracht van 2016 af. De XMAS GAME tegen Luik start in de Lotto Arena om 17 uur! #samengiants #weneedyou