De Amerikaanse power forward Royce Hamm keerde vanmorgen niet terug uit Amerika en liet ons via zijn agent Pete Mickeal weten dat hij niet langer zal aantreden voor Telenet Giants Antwerp.

Daags na de kerstwedstrijd tegen Okapi Aalst werden we gecontacteerd door Pete Mickeal met de melding dat Royce zijn contract wilde beëindigen door het betalen van een buy-out, omdat hij een aanbieding heeft van een andere club. Telenet Giants Antwerp kon hier absoluut niet met akkoord gaan, waarop Royce zijn agent nu officieel heeft laten weten dat hij niet zal terugkeren naar Antwerpen.

We zijn zeer gechoqueerd over deze gang van zaken en zien hier ook een zeer duidelijke actie om onze club te destabiliseren. Het bestuur zal zich de komende dagen beraden over de te nemen gerechtelijke stappen tegen de speler en zijn management. De club tracht vandaag nog Royce en zijn agent ervan te overtuigen om het verdere seizoen bij Telenet Giants Antwerp af te werken, zoniet zal de sportieve staf dus noodgedwongen op zoek moeten gaan naar een waardige vervanger.