Groot succes met 60 ploegen!
Woensdag gingen de Giants langs bij de Scholen Shoot Out in ons nieuw basketcenter Gasthuishoeve in Merksem.
Er waren 60 ploegen van verschillende scholen uit de regio aanwezig, goed voor bijna 200 deelnemers.
Met deze scholencompetitie / shoot outs bereiken we de Antwerpse basisscholen en laten we jaarlijks honderden kinderen van de basketsport proeven. Graag willen we zo mee de ‘sport-is-gezond-microbe’ laten toeslaan bij kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Inge Lenders is al jaren de drijvende kracht achter dit mooie project.
De Telenet Giants Antwerp shoot out is een basketspel waarbij:
• alle leerlingen kunnen deelnemen, ook zonder enige ‘basketvoorkennis’. Doel is om in ploegjes van 3 spelers in een bepaalde tijdspanne zoveel mogelijk punten te behalen.
• De voorronde wordt betwist in ons trainingscenter in aanwezigheid van spelers van Telenet Giants Antwerp
• De beste 4 ploegen stoten door naar de halve finales en mogen deze, net als de finale, afwerken in de Lotto Arena tijdens de rust van een Giantswedstrijd.
Hierbij de top-4 van deze editie en enkele sfeerfoto’s.  Van harte proficiat aan de winnaars en graag tot ziens binnenkort voor de halve finales. We danken alle deelnemende scholen en spelers voor hun enthousiasme en interesse in Basketbal, onze sport.
1e plaats  St Ludgardis:  Levi, Micah, Ferre   – 42 p
2e plaats De Bunt 2:  Zoë, Joline, Caro   – 40 p
3e plaats De Ark 1:  Kaat, Lily, Floor  – 37 p
4e plaats De Bunt 1:  Quinten, Lotte, Emma  – 31 p
ex-aequo met De Ark 3:  Warre, Jelke, Lennert  – 31 p
We organiseren een tussenronde voor de 4e plaats tussen De Bunt 1 en De Ark 3.  Datum en plaats, nog te bepalen in samenspraak met beide scholen.