PERSBERICHT BASKETBAL VLAANDEREN – Door de verlenging van de huidige coronamaatregelen t.e.m. 15 januari 2021 werden de kalenders van de tweede competitiehelft een beetje aangepast. Hieronder alle info.

 

Jeugd

Competities
Door het grotendeels wegvallen van de eerste competitiehelft werd beslist om na Nieuwjaar in alle leeftijdscategorieën, behalve U21, in reeksen van acht ploegen i.p.v. zes ploegen te spelen. Dit om iedereen nog voldoende wedstrijden te laten spelen. Er is ruimte voorzien om eventueel te schuiven met wedstrijddata indien nodig. Jeugdwedstrijden, uitgezonderd niveau 1, kunnen nog tot 31 mei gespeeld worden in onderling overleg.

Bekers
Alle bekercompetities vallen weg. Er is dit seizoen 2020-2021 géén Beker van Antwerpen, Beker van Vlaanderen en Beker van België.

LAGE RINGEN (U8, U10 & U12)

Aangezien de ploegen van de “lage ringen” sinds de herfstvakantie weer aan het trainen zijn en opnieuw wedstrijden afwerken, start de tweede seizoenshelfst voor hen meteen in het weekend van 9-10 januari.

Beide weekends van de krokusvakantie staan momenteel vrij ingepland om eventuele inhaalwedstrijden te spelen indien clubs begin januari nog geen toelating hebben van hun lokale overheden om opnieuw de sporthal te mogen gebruiken. Bij Antwerp Giants is dit niet het geval, onze jeugdploegen -12 trainen sinds midden november weer en werken ook opnieuw (oefen)wedstrijden af.

De nieuwe speelkalenders van de lage ringen zouden midden december in orde moeten zijn. 

HOGE RINGEN (U14 t.e.m. U21)

De “hoge ringen” dienen net zoals alle seniors nog te wachten op groen licht van de Belgische regering. Van zodra dit er is en als er na 15 januari opnieuw wedstrijden georganiseerd mogen worden, gaan zij van start in het weekend van 23-24 januari.

 

Seniors

Aangezien de huidige coronamaatregelen verlengd zijn t.e.m. 15 januari 2021, gaan we momenteel uit van kalenders die starten in/vanaf het weekend van 13-14 februari.

Hoe de competities er zullen uitzien en wat er werd beslist i.v.m. stijgen en dalen kan je hier nog eens nalezen.