De startdatum van de Belgische competitie, het weekend van 6 november, blijft ongewijzigd. Dat zijn de tien clubs uit de EuroMillions League eerder deze week overeengekomen in een laatste overleg. Ook de Vlaamse regering en het Overlegcomité hebben groen licht gegeven: profcompetities mogen doorgaan, weliswaar tijdelijk achter gesloten deuren.

De bekerformule is wel wat aangepast. Clubs uit Top Division (tweede en derde klasse) zullen niet meer deelnemen aan de Beker van België. De beker wordt alleen tussen de 10 eersteklassers gespeeld. Telenet Giants Antwerp won de twee laatste bekeredities en gaat dus op zoek naar een derde opeenvolgende Beker van België!

VOLGEND WEEKEND START BELGISCHE COMPETITIE

De EuroMillions League start volgend weekend, de competitie wordt niet opgeschoven. Tot januari hebben de clubs wel de mogelijkheid om een beperkt aantal wedstrijden te verplaatsen naar een latere datum waarop mogelijks/hopelijk opnieuw toeschouwers de wedstrijden kunnen bijwonen en horeca opnieuw toegestaan is.

Eerste EMBL-thuiswedstrijd op 6 december
De eerste en derde speeldag van de EuroMillions League spelen onze Giants op verplaatsing. De tweede speeldag is Telenet Giants Antwerp “bye”, een “rustdag”. De eerste thuiswedstrijd voor de Belgische competitie in de Lotto Arena is op zondag 6 december tegen Spirou Charleroi.

AANPASSINGEN FORMULE BEKER VAN BELGIË

De nieuwe bekerformule voor seizoen 2020-2021 – vier poules met elk vier clubs uit de Belgische eerste, tweede en derde klasse – werd herbekeken en aangepast. Clubs uit tweede en derde klasse zullen niet deelnemen aan de Beker van België. Alleen de 10 eersteklasseclubs spelen voor de Belgische beker.

De speeldata van de originele poulefase op zondag 22 novemberzondag 13 december en vrijdag 22 januari vallen weg. Hieronder vind je de nieuwe speeldata.

Nieuwe speeldata Beker van België
Nummer 7 (Kangoeroes Mechelen), 8 (Okapi Aalstar), 9 (Phoenix Brussels) en 10 (Liège Basket) uit het klassement van vorig seizoen spelen eerst een kwalificatieronde. Telenet Giants Antwerp is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales, net zoals BC Oostende (1), Mons-Hainaut (2), Limburg United (4), Spirou Charleroi (5) en Leuven Bears (6).

– Weekend van 22 januari: kwartfinales (heen- en terugwedstrijd)
– Weekend van 5 februari: halve finales (heen- en terugwedstrijd)
– Zondag 21 maart: finale Beker van België in Vorst Nationaal

Op deze moment zijn enkel de speelweekends gekend. We weten nog niet wanneer de thuis- en uitwedstrijden vallen.