Beste supporter,

Graag willen we als club even stilstaan bij de live uitzendingen van EMBL.tv. Zoals velen onder jullie wellicht ondervonden hebben, was de EMBL.tv uitzending van de wedstrijd van dinsdag tegen Luik helaas gestoord. We zijn als club, net als onze fans, erg ontevreden over de geleverde kwaliteit bij de voorbije thuiswedstrijden.

De technische storingen waren eerder al te wijten aan kinderziekten in het opnamesysteem, menselijke fouten en infrastructuurwerken in en rond de Lotto Arena. De oorzaken liggen niet in de handen van de Giants, maar we doen alles wat we kunnen om mee te zoeken naar oplossingen.

Het is verleidelijk om de uitzendingen van EMBL.tv te vergelijken met de beelden van de EuroCup, Telenet Play Sports of Sporza. Deze beelden worden met 25 medewerkers, acht camera’s, twee videowagens en een satellietverbinding gemaakt. Het door EMBL.tv gebruikte systeem is echter volledig automatisch zonder directe tussenkomst van mensen. Buiten de wedstrijdcommentator is er niemand in de zaal: geen cameramannen, geluidsmannen of techniekers. De automatische verwerking van de beelden, scores, spelersnamen, sponsors, etc. lopen over verschillende stations en worden verspreid via het internet. Het is ook behoorlijk complexer dan een video streamen met een smartphone. Die vele schakels geven kans op fouten zowel in en rond de Lotto Arena, in de digitale verwerking op afstand of bij mensen thuis (bv. door een trage internetsnelheid of slechte verbinding).

Net zoals onze fans wil Telenet Giants Antwerp een foutloos systeem, zodat iedereen thuis live onze wedstrijden met commentaar kan volgen. We missen als club heel erg het fysieke contact met onze trouwe supporters en willen de prestaties van onze spelers met iedereen delen, daar werken en leven ze immers voor. We geloven heel erg in de meerwaarde en het potentieel van EMBL.tv, maar blijven aandringen bij alle betrokken partijen om de problemen met EMBL.tv definitief op te lossen. We volgen dit verder streng op.