Vrijdag 29 juni (Rusland) en maandag 2 juli (Bosnië) werken de Belgian Lions in de Lotto Arena de twee laatste WK-kwalificatiewedstrijden van de eerste ronde af. Onze nationale ploeg van bondscoach Eddy Casteels en assistenten Roel Moors, Serge Crevecoeur en Thierry Declercq moet tweemaal winnen om zich te kwalificeren voor de beslissende WK-voorronde. Het WK 2019 gaat van 31 augustus tot 15 september in China door.
De Belgian Lions kampen met vele blessures en afzeggingen. Sam Van Rossom en co. gaan echter in eerste instantie en vrijdag (20u30, Lotto Arena) op zoek naar een stunt tegen favoriet Rusland. Met Ismael Bako en Yoeri Schoepen zitten twee spelers van Telenet Giants Antwerp in de selectie. Ook onder meer Dorian Marchant (ex-Giants) en Ordane Kanda, nog onder contract bij de Giants, zijn van de partij. Zij rekenen uiteraard op de steun van de Belgische en in het bijzonder Antwerpse fans in de Lotto Arena.
Voor informatie: www.basketbelgium.be, voor tickets (25 euro voor 2 wedstrijden!): www.teleticketservice.com. #Basketbelgium #FIBAWC