Telenet Giants Antwerp werkt de derde speeldag van de Champions League vanavond (18 uur Belgische tijd) in AEK Athene af. De Griekse club is een grote naam in het Europese basketbal. Het won drie Europese bekers, waaronder de Champions League in 2018, werd achtmaal Grieks kampioen en won viermaal de Griekse Cup.
Dit seizoen loopt het minder goed in de Griekse A1 en telt het na de 75-67 nederlaag bij Cretan Kings slechts 1 op 4. In poule B van de Champions League telt het na winst tegen Pau-Orthez en verlies bij Hapoel Jeruzalem en net als Telenet Giants Antwerp een 1 op 2. Met onder meer Marcus Slaughter, De Litouwer Jonas Macilius, Keith Langford (broer van Kevin die ex-Giant is), met 27 punten topschutter in de Champions League, en de Cubaan Howard Sant-Roos kent AEK enerzijds veel ervaring en anderzijds vele vedetten in een nog steeds indrukwekkende selectie.
Een jong en fris spelend Telenet Giants Antwerp zal dus met een Europese topprestatie moeten uitpakken. Slechts dan is in de Olympic Indoor Hall (capaciteit 20.000 toeschouwers) een stunt aan de orde. De wedstrijd is live te volgen vanaf 18 uur op Eleven Sports!
#Samengiants #TelenetGiantsAntwerp
Uitslagen poule B: Bandirma-Burgos 84-81; Wloclawek-Pau Orthez 95-87
Programma woensdag poule B: AEK Athene-Telenet Giants Antwerp; Hapoel Jeruzalem-Rasta Vechta