De tweede speeldag in poule C van de Champions League brengt dinsdagavond (20u30) voor Telenet Giants Antwerp een tweede partij on the road. Na de stunt in Litouwen en versus Lietkabelis gaat de selectie van coach Roel Moors in het Spaanse Fuenlabrada stiekem op zoek naar een nieuwe verrassing.
Bij aankomst kregen onze Giants in Madrid alvast een lichte bui te incasseren. Na de lunch en de incheck in het hotel stond in de Fernando Martin Arena (capaciteit 5.000) alvast een eerste stevige training op het programma.
Dinsdagochtend is er nog een lichte training en om 20u30 neemt Telenet Giants Antwerp het dan tegen Fuenlabrada op. De Spanjaarden openden vorige week met nipte winst in Bamberg. In de Spaanse ACB loopt het momenteel minder goed en telt Fuenlabrada 1 op 4. Afgelopen weekend ging het tegen de Spaanse topper Baskonia in eigen huis nog zwaar de boot in. De Spaanse ploeg, waar Belgian Lion Jonathan Tabu nog actief was, blijft echter een te duchten opponent en vertrekt tegen de Giants dan ook als favoriet. Onder meer de 2m11 grote Britt Dan Clark, de ervaren Kroaat Marko Popovic, de Congolees Christian Eyenga, De Ierse Amerikaan Ian O’Leary , de Mexicaan Francisco Cruz en de Sloveen Luka Rupnik zijn de sterkhouders van het team. Het beschikt uiteraard ook een blik sterke Spaanse spelers. Fuenlabrada Baloncesto werd opgericht in 1981. #Giantsfever #Giantsnation
Programma 2de speeldag poule C: dinsdag 18.30 CEZ Nymburk (Tsj)-AEK Athen (Gri); 20.00 Hapoel Jeruzalem (Isr)-Lietkabelis (Lit); 20.30 Funelabrada (Spa)-Telenet Giants Antwerp; woensdag 20.00 Bamberg (Dui)-Dijon (Fra)
Stand poule C: 1. Telenet Giants Antwerp- 1-2; 2. Dijon (Fra) 1-2; 3. Hapoel Jeruzalem (1-2); 4. Fuenlabrada (Spa); 5. Bamberg (Dui) 1-1; 6. Lietkabelis (Lit)- 1-1; 7. AEK Athene (Grie) 1-1; 8. CEZ Nymburk (Tsj) 1-1