De dertiende en voorlaatste speeldag van de Champions League brengt voor Telenet Giants Antwerp vanavond (20u30) een partij in het Franse Pau-Orthez. In de Lotto Arena wonnen onze Giants met 74-69 en ook vanavond gaan kapitein Dave Dudzinski en zijn ploegmaats op zoek naar eerste zege on the road in poule B.
Mits een prestigezege maakt Telenet Giants Antwerp meteen de aansluiting met de vijfde plaats. Kwalificatie (top 4) is in de Champions League niet meer aan de orde maar de selectie van Christophe Beghin wil vanavond en volgende week woensdag 5 februari (Lotto Arena, 18u30) in schoonheid afscheid nemen van het kampioenbal.
Telenet Giants Antwerp arriveerde dinsdagmiddag in Pau en met twee trainingen, recuperatie en video werd de kern na de kwalificatie voor de finale van de Beker van België klaar gemaakt voor de partij tegen Pau-Orthez. De Franse ploeg werd maar liefst negenmaal kampioen, won drie keer de Franse Cup en heeft ook één Europese beker in de prijzenkast fonkelen.
Dit seizoen loopt het in de Franse Pro A iets minder. Afgelopen weekend verloor het met 75-82 van Chalon-Reims en staat het met 8 op 20 op een gedeelde tiende plaats. De Amerikaan Justin Dentmon van Pau-Orthez is met een gemiddelde van 23,6 punten momenteel de topschutter in de Champions League.
De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op Eleven Sports!
#samengiants #telenetgiantsantwerp