Met een weer verdedigende topprestatie en ondanks het uitvallen van Desonta Bradford (kuit) realiseerde een sterk Telenet Giants Antwerp een vijfde opeenvolgende overwinning in Elite Gold van de BetFirst BNXT League. Onze Giants blijven dan ook fier aan de leiding prijken.
Telenet Giants Antwerp had het in Heroes Den Bosch niet onder de markt. Zeker niet nadat Desonta Bradford met een kuitblessure moest afhaken. De komende dagen moet duidelijkheid brengen over de ernst van het letsel.
De ploeg van coach Ivica Skelin was van slag en keek na het eerste kwart tegen een 18-11 achterstand aan. Ferdinand Zylka, Thijs De Ridder en Roby Rogiers waren in het tweede kwart de inspirators van een sterk tweede kwart van de Giants. Halfweg trokken onze Giants dan ook slechts met een 40-34 achterstand richting kleedkamer.
Het derde kwart was voor dominant Telenet Giants Antwerp. Thijs De Ridder bleef rebounds plukken, Quinten Smout dropte belangrijke punten en Ivan Marinkovic scoorde vier punten in de slotfase van dat derde kwart: 51-55.
Heroes Den Bosch probeerde met een remonte uit te pakken en kwam via de met driepunters uitpakkende Vemers Kohs en Thomas Van der Mars opzetten: 62-64.
Na een bloedstollende eindfase stelden Brandon Anderson (16 punten, 6 rebounds, 8 assists), de met een double-double uitpakkende Thijs De Ridder (10 punten, 15 rebounds), Ferdinand Zylka (13 punten, waaronder 3 bommen) en Regie Upshaw (9 punten, 9 rebounds) de verdiende Antwerpse zege wel veilig. De Giants domineerden tevens de rebound: 38-45.
Zaterdag 8 april wordt de zesde speeldag van de Elite Gold in de Lotto Arena afgewerkt en ontvangt Telenet Giants Antwerp Landstede Hammers Zwolle! #Bethere!

Heroes Den Bosch-Telenet Giants Antwerp 65-70
Kwarts:
18-11, 22-23, 11-21, 14-15
Heroes Den Bosch:
Thomas 5 , Van Vliet 9, Grantsaan 0, Naar 8, Kohs 12, Helfrich 0, Webster 5, Van Van der Mars 10, Ndow 8, Price 6, Kok 2
Telenet Giants Antwerp:
Anderson 16, Smout 5, Bradford 2, De Ridder 10, Zylka 13, Marinkovic 6, Rogiers,6 Mwema 3, Upshaw 3