LIVE OP SPORZA om 20u00 !
Dinsdagavond is weer een Europese gala-avond in de Lotto Arena. Telenet Giants Antwerp ontvangt AEK Athene. De Griekse club veroverde vorig seizoen de Champions League. Het prijkt in poule G met 5 op 6 en met Hapoel Jeruzalem op de eerste stek. In de Griekse A1 won het afgelopen weekend met 67-78 van Kymis en fonkelt het op een gedeelde 4de plaats.
Sterkhouder in de ploeg van de Italiaanse coach Luca Benchi is onder meer de Servische Griek Dusan Sakota (2m10). Sakota was in 2011 nog bij Oostende aan de slag. Ook bij Panathinaikos Athene, Panionis,  Pesaro en Varese. Hij won tweemaal de Euroleague en werd vijf keer Grieks kampioen. In de internationale selectie naast Griekse toppers, drie Amerikanen (o.a. Vince Hunter, ex-NBA), een Canadees en de Cubaan Howard Sant-Roos. Ook de Litouwse internationaal  Jonas Maciulis (onder meer ex-Real Madrid en Milaan). AEK Athene won achtmaal de Griekse titel, viermaal de Griekse Cup en drie Europese bekers, waaronder dus de Champions League vorig seizoen.
Onze Giants hebben ook het momentum beet. 3 op 3 in de Euromillions League na zeges tegen Okapi Aalstar, Bergen en Limburg United. Vorige week boekte het team van coach Roel Moors tevens een schitterende zege in de Champions League en bij het Franse Dijon. Met 3 op 6 is het in de Champions League dan ook perfect op schema voor kwalificatie. Mits een nieuwe Europese stunt tegen AEK Athene is een 4 op 7 na de heenronde een feit.
Uiteraard vormt de opdracht tegen AEK Athene zich loodzwaar aan. Winst lijkt niet aan de orde, maar dat was ook tegen Hapoel Jeruzalem enkele weken geleden het geval. In een bruisende Lotto Arena ging het toen naar de verrassing van de speeldag in de Champions League. Met een extra push van de hopelijk vele Antwerpse fans gaan Dennis Donkor en zijn ploegmaats weer op zoek naar die stunt! De wedstrijd wordt  live uitgezonden op VRT/Sporza (kanaal Ketnet).
#Bethere #Weneedyou #Giantsnation
Programma 7de speeldag poule G:  18.30 CEZ Nymburk (Tsj)-Bamberg (Dui); 20.00 Telenet Giants Antwerp-AEK Athene (Gri); Hapoel Jeruzalem (Isr)-Dijon (Fra); woensdag Lietkabelis (Lit)-Fuenlabrada (Spa)
Stand poule G:  1. Hapoel Jeruzalem  6-11; 2. AEK Athene (Gri) 6-11; 3. Fuenlabrada (Spa) 6-9; 4. Telenet Giants Antwerp 6-9; 5. Bamberg (Dui) 6-9; 6.  Lietkabelis (Tsj) 6-8; 7. CEZ Nymburk (Tsj) 5-8; 8. Dijon (Fra) 6-7