De vierde speeldag van de Champions League brengt voor Telenet Giants Antwerp woensdagavond (20 uur) een belangrijke thuiswedstrijd in de Lotto Arena tegen Rasta Vechta. De Duitse ploeg begon sterk aan de Europese campagne en telt 2 op 3. In de Duitse Bundesliga staat het met 3 op 6 op de achtste stek en in de middenmoot. Afgelopen weekend won het met 95-83 van Bonn. De ploeg van de Spaanse coach Pedro Calles beschikt over veel shotkracht, met onder meer Trevis Simpson, Josh Young, Steve Vasturia en Ishmail Wainright als exponenten.
Rasta Vechta werd in 1979 opgericht en werkt zijn thuiswedstrijden in de Rasta Dome (3.140 plaatsen) af. In 2013 promoveerde het voor de eerste keer naar de Bundesliga. In 2018 keerde het opnieuw terug op het hoogste Duitse schavot en vorig seizoen bereikte het de halve finales, nadat het Bamberg in de kwartfinale uitschakelde, van de play-offs.
Telenet Giants Antwerp telt na verlies in het Spaanse Burgos en het Griekse AEK Athene en de winst in de Lotto Arena tegen het Turkse Bandirma 1 op 3. Mits winst tegen Rasta Vechta blijven Vic Sanders en zijn ploegmaats mooi op schema richting vierde plaats in poule B. Van de vier groepen van acht is de top 4 geplaatst voor de 1/8ste finales van de Champions League.
#samengiants #telenetgiantsantwerp #basketballcl
 
Klassement poule B
1. Hapoel Jeruzalem 3-6
2. San Pablo Burgos 3-5
3. AEK Athene 3-5
4. Rasta Vechta 3-5
5. Telenet Giants Antwerp 3-4
6. Teksüt Bandirma 3-4
7. Anwil Wloclawek 3-4
8. Pau-Orthez 3-3
Programma 4de speeldag
San Pablo Burgos-Pau-Orthez
Teksüt Bandirma-AEK Athene
Hapoel Jeruzalem-Anwil Wloclawk
Telenet Giants Antwerp-Rasta Vechta