Telenet Giants Antwerp won de derde wedstrijd van de halve finale van de play-offs met afgetekende cijfers (90-68) van Limburg United en heeft in deze best of five een 2-1 voorsprong op zak. Het krijgt nu twee kansen om zich te plaatsen voor de titelfinale. De eerste keer is woensdag (20u30) in de Alverberg van Hasselt.

Met een geweldig eerste kwart nam Telenet Giants Antwerp afstand van Limburg United. Rasir Bolton, Yoeri Schoepen en Jo Van Buggenhout zorgden dan ook voor een 26-12 bonus. Foutenlast bij Roby Rogiers en Yoeri Schoepen deed eventjes pijn en de Limburgers wonnen nipt het tweede kwart: 48-34.

In het derde kwart diepten de Giants de kloof via Nikola Jovanovic (18 punten, 8 rebounds), Rocky Kreuser Jackson (14 punten, 4 rebounds), Jo Van Buggenhout (10 punten, 7 assists) en topschutter Rasir Bolton (22 punten, 5 assists) verder uit naar een 74-55 voorsprong.

In een sfeervolle Lotto Arena kon Limburg United in het slotkwart niet met een remonte uitpakken, rondde Telenet Giants Antwerp, via ook Keevan Veinot, de 90 punten waardoor de fans een gratis Giant bij partner Quick kunnen afhalen.

De verdiende en vooral collectieve overwinning lag meteen in een definitieve plooi en coach Ivica Skelin kon zijn ganse selectie bezigen.

Woensdag is de vierde wedstrijd van de halve finales in de Alverberg van Hasselt. Inschrijven voor de fanbus kan via fanclub@antwerpgiants.be.

Als Telenet Giants Antwerp woensdag versus Limburg United verliest wordt de vijfde en beslissende wedstrijd komende vrijdag in de Lotto Arena afgewerkt. #BeThere #TelenetGiantsAntwerp

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 90-68