De vijfde speeldag van de Champions League brengt vanavond (18u30) een partij voor Telenet Giants Antwerp tegen de Poolse kampioen Wloclawek. Beide teams tellen in poule B 1 op 4. Winst on the road zou voor de selectie van coach Christophe Beghin ideaal zijn om de running te blijven voor de vierde stek. De eerste vier van de vier poules zijn immers gekwalificeerd voor de 1/8ste finales. Een stek in de laaste 16 is voor onze Giants geen must, wel een gezonde ambitie!
Na de vier opeenvolgende zeges in de EuroMillions League wacht in Polen echter weer een taaie opponent. Anwil Wloclakwek is een drievoudig Pools kampioen (2003, 2018, 2019) en won ook driemaal de Poolse Cup (1995, 1996, 2007). Het speelt zijn thuiswedstrijden in de Hala Mistrzow (4.200 plaatsen) en voor een fanatiek publiek. De Amerikanen Chris Dowe (ex-Brussels en speelde nog samen met sportief manager Guy Muya), Ricky Ledo en Tony Wroten, de 2m08 grote Let Rolands Freimanis en de Poolse internationaal Michal Sokolowski zijn de sterkhouders van de ploeg. De Amerikaan Shawn Jones werd enkele dagen geleden aangetrokken en kom waarschijnlijk vanavond al in actie. In de Poolse EBL telt het 5 op 7 en staat het op een gedeelde tweede plaats.
Owen Klassen en zijn ploegmaats zullen dus met een sterke prestatie moeten uitpakken! De wedstrijd wordt live op Eleven Sports uitgezonden.
Uitslagen dinsdag poule B: Rasta Vechta-Bandirma 73-81; Pau Orthez-Hapoel Jeruzalem 81-75
Programma woensdag poule B: Anwil Wloclawek-Telenet Giants Antwerp; AEK Athene-Burgos
#Samengians #TelenetGiantsAntwerp #BasketballCL