Telenet Giants Antwerp opent dinsdag 11 december (20 uur) in de Lotto Arena de terugronde van de Champions League. Onze Giants nemen het op tegen het Litouwse Lietkabelis. Samen met de Litouwers prijken Paris Lee en zijn ploegmaats op een knappe en vierde gedeelde stek in poule C. De selectie van coach Roel Moors werkte in de heenronde maar liefst vier partijen on the road af. Dat wil zeggen dat Telenet Giants Antwerp van de komende zeven Europese wedstrijden in het kampioenenbal er maar liefst vier in de eigen Lotto Arena betwist.
Te beginnen dinsdag tegen Lietkabelis en volgende week dinsdag 18 december tegen het Spaanse Fuenlabrada. Twee zware opdrachten maar met één of zelfs twee nieuwe stunts is een stek in de top 4 van poule C en een plaats in de 1/8ste finales van de Champions League echt wel aan de orde. Als onze Giants na veertien wedstrijden in de Champions League op de vijfde of zesde stek eindigen wordt het opgevist in de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup. Wie zevende of achtste eindigt is Europees uitgeschakeld.
Eerste wacht dus Lietkabelis. Telenet Giants Antwerp won in oktober en na een attractieve partij in Litouwen. Lietkabelis onderging echter vele wijzigingen. Mike Morrison (ex-Giants) is vertrokken richting Duitsland en met een nieuwe coach, nieuwe sportieve director en vier nieuwe spelers gaat de Litouwse ploeg op zoek naar nieuwe Europese successen. In de eigen LKL boekte het team met onder Jamar Wilson (ex-Okapi Aalstar, Luik en Pepinster Wolves) afgelopen week alvast twee knappe zeges. Met de steun van de trouwe fans gaat Telenet Giants Antwerp in een hopelijk weer zinderende Lotto Arena op zoek naar een vierde zege in de Champions League. #Samengiants #Weneedyou #Giantsnation
Programma 8ste speeldag poule C: 18.30 CEZ Nymburk (Tsj)-Dijon (Fra); 18.45 Hapoel Jeruzalem (Isr)-AEK Athene (Gri); 20.00 Telenet Giants Antwerp-Lietkabelis (Lit); woensdag 20.30 Fuenlabrada (Spa)-Bamberg (Dui)
Stand poule C: 1. Hapoel Jeruzalem (Isr) 7-13; 2. AEK Athene (GRI) 7-13; 3. Bamberg (Dui) 7-11; 4. Telenet Giants Antwerp 7-10; 5. Lietkabelis (Lit) 7-10; 6. Fuenlabrada 7-10; 7. CEZ Nymburk (Tsj) 7-9; 8. Dijon (Fra) 7-8