Vanavond (20 uur) gaat Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena opnieuw op zoek naar een Europese stunt. Onze Giants werken tegen het Spaanse Murcia de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League af.
Telenet Giants Antwerp is de eerste Belgische ploeg die doorstoot naar de Final 16 van het kampioenenbal. Na een perfect rapport in de kwalificatie (4 op 4 met twee overwinningen tegen het Italiaanse Cantu) volgde een knappe 7 op 14 in de eerste ronde en in poule C. De selectie van coach Roel Moors won onder meer van Hapoel Jeruzalem met NBA-ster Amare Stoudemire, Fuenlabrada, Lietkabelis, Nymburk en Dijon.
In de clash tegen het Spaanse Murcia is Telenet Giants Antwerp geen favoriet. De Spaanse ploeg, met onder meer Belgian Lion Kevin Tumba en de Kroaat Damjan Rudez (ex-Oostende en ex-NBA) was na de eerste ronde en met 13 op 14 immers de beste ploeg van de Champions League.
In de Spaanse ACB staat Murcia momenteel onderaan geklasseerd. Afgelopen zondag boekte het wel een knappe stuntzege door te zegevieren van leider Barcelona. Vorig seizoen bereikte het in de Champions League tevens de Final Four. Het verloor nipt van de latere winnaar AEK Athene.
Paris Lee en zijn ploegmaats staan dus weer voor een zware taak maar hopen met de support van de trouwe Antwerpse “zesde man” toch weer stiekem van een stunt in het kampioenenbal. De return is volgende week woensdag in Murcia. Als onze Giants zich kwalificeren wacht in de kwartfinale het Italiaanse Venetië of het Russische Novgorod. #Giantsfan #Giantsnation #Weneedyou