Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (20u30) de derde speeldag van de FIBA Europe Cup Last 16 af versus het Italiaanse Reggio Emilia. Voor het team van coach Christophe Beghin is het derde opeenvolgende partij on the road. Onze Giants verloren de eerste twee wedstrijden in de Last 16 met nipte cijfers in Kiev (Oekraïne) en het Duitse Crailsheim. Een zege vanavond tegen de Italiaanse groepsleider (2/2) zou de poort richting kwartfinale terug op een kier zetten. 

Na een lange trip arriveerden onze Giants gisterenavond laat in Reggio Emilia. De originele rechtstreekse vlucht werd maandagavond door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd. Dan maar via Antwerpen 🚌 Amsterdam (NL) ✈️ Parijs (FRA) ✈️ Bologna (IT) 🚌 Reggio Emilia (IT).

In de eerste ronde van de FIBA Europe Cup plaatste Reggio Emilia zich met 4 op 6 voor de Last 16. Zij zaten o.m. in een poule met het Spaanse Zaragoza van ex-Giant Hans Vanwijn. Sterkhouders in het team zijn onder meer de Amerikanen Bryant Crawford, Michael Hopkins, Justin Johnson, de Italiaan Andrea Cinciarini, de Let Arturs Strautins en de Litouwer Osvaldas Olisevicius. In de Italiaanse Lega A loopt het momenteel wel iets minder, want daar staan ze met 6 op 14 nu op de elfde plaats. De top-2 van iedere poule (4) plaatst zich voor de kwartfinale van de FIBA Europe Cup. Vanaf dat moment wordt gespeeld met knock-out fase.

Coach Beghin kan vanavond opnieuw rekenen op Elvar Fridriksson. Thijs De Ridder liep afgelopen weekend een lichte voetblessure op en reisde daarom niet mee. 

De partij is straks LIVE te volgen op het YouTube-kanaal van de FIBA Europe Cup.

 

Programma derde speeldag poule J

18u00 Basket Kyiv (UKR) – Crailsheim Merlins(GER)
20u30 Reggio Emilia (IT) – Telenet Giants Antwerp