Telenet Giants Antwerp kon vanavond niet winnen in Andorra, het werd 82-69 voor BC Andorra in het Poliesportiu d’Andorra. Hierdoor grijpen onze Giants ook naast een ticket voor de Final 16, we zijn mathematisch reeds uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Telenet Giants Antwerp werkte, net als dinsdag thuis tegen AS Monaco, weer een verdienstelijke wedstrijd af. Via onder meer Stephaun Branch, Jalen Jenkins en Ibrahima Fall Faye bleef onze ploeg zich steeds weer in de partij knokken.

BC Andorra pakte met een flitsende start uit. Het team uit de dwergstaat dropte via vier driepunters op een rij. Onze Giants keken direct tegen een 14-5 achterstand aan. Met knappe acties van Ibrahima Fall Faye en Jalen Jenkins was de aansluiting een feit: 14-13. De Pool Tomasz Gielo loodste na een fel openingskwart Andorra naar een 24-17 bonus.

“De laatste drie minuten van de eerste helft laten we de partij defensief uit de handen glippen,” zegt coach Christophe Beghin. Telenet Giants Antwerp schroefde in het begin van de tweede quarter de defense aan (27-26 en 36-34), maar in de tweede helft van de tweede quarter kon Andorra weer afstand nemen door gemiste vrijworpen en concentratieverlies in defense. Halfweg werd het 50-38. Bij Andorra scoorden 11 van de 12 spelers, bij ons kwamen slechts 6 spelers tot scoren. 

Slordigheden werden in de derde quarter al snel afgestraft. Door 8-0 punten op rij voor de thuisploeg werd het al snel 58-38. Onder leiding van Jalen Jenkins en Stephaun Branch forceerden onze Giants echter een knappe 2-12 tussenspurt en reageerden naar 60-50. Eindscore na het eind van de derde quarter was 64-54.

Jalen Jenkins en Kenneth “Speedy” Smith incasseerden al snel hun vierde fout in het begin van de vierde quarter. Andorra schakelde weer een versnelling hoger en de thuisploeg domineerde en speelde de partij verstandig uit: 82-69 eindscore

 

BC Andorra 82 – 69 Telenet Giants Antwerp

BC Andorra:  Perez 10, Pauli 11, Olumuyiwa4, Llovet 7, Dime 0, Hannah 3, Gielo 8, Garcia 8, Diagne 1, Colom 2, Jelinek 20, Senglin 8

Telenet Giants Antwerp: Branch 10, Jenkins 18, Van den Eynde 0,  Bleijenbergh 7, Rogiers 0, Kesteloot 2, Dudzinski 2, Faye 22, Donkor 0, Smith 8

Quarters: 24-17, 26-21, 14-16, 18-15

 

ZATERDAG (17u) OEFENWEDSTRIJD IN LEUVEN

Focus en met een positieve ingesteldheid toewerken naar de wedstrijd van zaterdag! Overmorgen oefenen onze Giants om 17u in en tegen Leuven. De wedstrijd zal live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van de Leuven Bears.

 

VOLGENDE WEEK INTERLANDBREAK

Vincent Kesteloot en Vrenz Bleijenbergh spelen volgende week twee EK-kwalificatiewedstrijden met de Belgian Lions en ook Ibrahima Fall Faye speelt met Senegal interlands. Hierdoor staan er volgende week geen wedstrijden ingepland voor zowel de Belgische als Europese competitie. Voor de overige Giants staat alvast een straffe trainingsweek op het programma.