Vice-kampioen Telenet Giants Antwerp heeft een wildcard aangevraagd voor de Champions League. “We spelen komend seizoen zeker Europees. Is de Champions League niet mogelijk, treden we aan in de FIBA Europe Cup,” zegt voorzitter Björn Verhoeven.

 Telenet Giants Antwerp heeft voor de komende campagne een wild card aangevraagd voor de Champions League. Dit is bij FIBA de belangrijkste Europese clubcompetitie. De Giants eindigden de Belgische reguliere fase op de tweede plaats, bereikten in de play-offs de titelfinale, werden uiteindelijk vice-kampioen en zijn zeker van een Europees ticket.
 “Met de komst van de nieuwe hoofdsponsor Windrose hebben  we in de directe toekomst enerzijds nationale ambities en willen we anderzijds ook Europees doorstoten.  We hebben een mooi dossier ingediend en hopen dat we dus dat ticket krijgen voor de hoofdtabel van de Champions League. Indien we de kwalificaties van de Champions League moeten afwerken zijn we ook zeker van Europees basketbal. Ofwel kwalificeren we ons voor de groepsfase van de Champions League en als dat niet lukt gaan we aantreden in de FIBA Europe Cup,” aldus nog voorzitter Björn Verhoeven van Telenet Giants Antwerp.
Op dinsdag 18 juni weet Telenet Giants Antwerp of het een plaats krijgt in de groepsfase van de Champions League of dat het de kwalificaties moet afwerken. #TelenetGiantsAntwerp